Μήνυση σε ZemTV και TVAddons του Kodi

Ο αμερικανικός πάροχος δορυφορικών εκπομπών Dish Network κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο πολύ γνωστών add-ons του Kodi: στο ZemTV και το TVAddons.ag, Η καταγγελία κατηγορεί το ZemTV για άμεση παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και το TVAddons για τη διανομή πειρατικού υλικού μέσω προσθέτων. TVAddons

Να αναφέρουμε ότι οι μηνύσεις δεν έγιναν τυχαία, καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν αποκωδικοποιητές με Kodi για streaming πειρατικού περιεχομένου στις τηλεοράσεις τους.

Η εφαρμογή Kodi είναι μια εντελώς νόμιμη πλατφόρμα, αλλά τα πρόσθετα τρίτων μπορούν να την μετατρέψουν σε απόλυτη πειρατική μηχανή, παρέχοντας πρόσβαση σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και κανάλια IPTV.

Αυτά τα πρόσθετα είναι άμεσος ανταγωνισμός για τους παραδοσιακούς παρόχους ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, όπως το Dish Network στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Η καταγγελία παραθέτει τον πρόσθετο ZemTV σαν κύριο στόχο, καθώς η εν λόγω επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν μια διάφορα δορυφορικά κανάλια, χωρίς άδεια.

“Η υπηρεσία ZemTV επαναμεταδίδει τα κανάλια μέσω του Διαδικτύου σε τελικούς χρήστες που κατεβάζουν το πρόσθετο ZemTV για το media player της Kodi, το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη στις ιστοσελίδες www.tvaddons.ag και www.tvaddons.org” αναφέρουν οι δικηγόροι της Dish.

Η πλατφόρμα TVAddons, η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες ανεπίσημα πρόσθετα του Kodi συμπεριλαμβανομένου και του ZemTV, αναφέρεται επίσης ως εναγόμενος. Σύμφωνα με το Dish, το TVΑddons διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διανομή του παράνομου περιεχομένου.

Μάλλον δεν θα είναι έκπληξη αν το TVΑddons αναγκαστεί να αρχίσει να αφαιρεί add-ons λόγω των νομικών απειλών. Να αναφέρουμε ότι η αγωγή κατά των ZemTV και TVΑddons είναι η πρώτη του είδους της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι μάλλον παρακολουθείται στενά από άλλους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων, προγραμματιστές add-on και πλατφόρμες όμοιες με το TVΑddons.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).