Λευκός Οίκος: Υδατογραφήματα σε κάθε περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης

Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι OpenAI, Alphabet και Meta Platforms, δεσμεύτηκαν εθελοντικά στον Λευκό Οίκο να εφαρμόσουν μέτρα όπως την υδατογράφηση περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν να γίνει η τεχνολογία ασφαλέστερη, δήλωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση Biden.white house

Οι εταιρείες – στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι Anthropic, Inflection, Amazon.com και η OpenAI, συνεργάτης της Microsoft – δεσμεύτηκαν να δοκιμάζουν διεξοδικά τα συστήματά τους πριν τα κυκλοφορήσουν και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μείωσης των κινδύνων στην στον κυβερνοχώρο.

Η κίνηση θεωρείται σαν μια νίκη στην προσπάθεια της κυβέρνησης Biden να ρυθμίσει στη νέα τεχνολογία που γνώρισε έκρηξη στις επενδύσεις αλλά και τη δημοτικότητα των καταναλωτών.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα για τη δημιουργία νέου περιεχομένου όπως η πεζογραφία του ChatGPT, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής φέτος, νομοθέτες από όλο τον κόσμο άρχισαν να εξετάζουν τρόπους για να μετριάσουν τους κινδύνους της αναδυόμενης τεχνολογίας στην εθνική ασφάλεια και αλλά και την οικονομία.

Ο γερουσιαστής Chuck Schumer, που ζήτησε μια “περιεκτική νομοθεσία” για την προώθηση της ασφάλειας για την τεχνητή νοημοσύνη, επαίνεσε τις δεσμεύσεις την Παρασκευή και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να τις επεκτείνει.

Η κυβέρνηση Biden δήλωσε ότι θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου που θα διέπει την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το Κογκρέσο εξετάζει ένα νομοσχέδιο που θα απαιτεί από τις πολιτικές διαφημίσεις να αποκαλύπτουν εάν η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία εικόνων ή άλλου περιεχομένου.

Ο πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος φιλοξένησε στελέχη από τις επτά εταιρείες στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, φαίνεται να συμφώνησε με αυτές να αναπτύξουν ένα σύστημα που θα “υδατογραφεί” όλες τις μορφές περιεχομένου, από κείμενο, εικόνες, ήχο μέχρι και τα βίντεο που δημιουργούνται από το , ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πότε έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία.

Αυτό το υδατογράφημα, που θα είναι ενσωματωμένο στο περιεχόμενο με τεχνικό τρόπο, προφανώς θα διευκολύνει τους χρήστες να εντοπίζουν ψεύτικες εικόνες ή ήχους που μπορεί, για παράδειγμα, να δείχνουν ψεύτικες σκηνές βίας ή να παραμορφώσουν μια φωτογραφία ενός πολιτικού για να θέσουν το άτομο υπό ένα κολακευτικό .

Οι ίδιες εταιρείες δεσμεύτηκαν επίσης να επικεντρωθούν στην προστασία του απορρήτου των χρηστών καθώς αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη και στη διασφάλιση του ότι η τεχνολογία θα είναι απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και δεν θα χρησιμοποιείται για διακρίσεις σε βάρος ευάλωτων ομάδων.

Άλλες δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης σε επιστημονικά προβλήματα όπως η ιατρική έρευνα και ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

τεχνητή νοημοσύνη,Λευκός Οίκος

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).