Κατάποση LEGO: Ποιος είπε ότι οι παιδίατροι δεν έχουν χιούμορ

Ακολουθούν καλά νέα για τους γονείς που ανησυχούν για κάποια τυχαία κατάποση παιχνιδιών από τα παιδιά τους. Φοβάστε τα LEGO;

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από παιδίατρους ερευνητές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντικείμενα κατάποσης θα επανεμφανιστούν από άλλη οδό μέσα σε λίγες μέρες. Η μελέτη απαιτούσε από τα υποκείμενα δοκιμής να καταπιούν εθελοντικά κεφάλια του LEGO. Μετά οι ερευνητές παρακολουθούσαν πόσο καιρό χρειαζόταν να επανεμφανιστούν υπό άλλη μορφή…LEGO

Ναι, πρόκειται για μια πραγματική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αξιόπιστο περιοδικό Pediatrics and Child Health με τίτλο “Everything is : Don’t Forget the LEGOs”

Ο Y. Lee, καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins, επεσήμανε στο Forbes, ότι τα μικρά παιδιά αγαπούν να καταπίνουν πράγματα, ιδιαίτερα τα νομίσματα. Έχουν υπάρξει προηγούμενες μελέτες που εξέταζαν το πέρασμα των κερμάτων μέσω του πεπτικού σωλήνα, και συγκεκριμένα ένα έγγραφο του 1971 αναφέρει ότι τα περισσότερα νομίσματα πέρασαν ακίνδυνα μέσα σε τρεις έως έξι ημέρες.

  Microsoft Office αλλάζει όνομα και γίνεται Microsoft 365

Όμως κανείς δεν είχε μελέτησε τα LEGO, που είναι ιδιαίτερα δελεαστικά για το γαστρονομικά περίεργο μικρό παιδί.

Έτσι οι ερευνητές βρήκαν έξι ενήλικες (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) πρόθυμους να καταπιούν τα τμήματα του LEGO. Οι ενήλικες δεν έπρεπε να έχουν ενδοιασμούς στο να καταπιούν το παιχνίδι, αλλά και κανένα ενδοιασμό στο να σκαλίζουν κόπρανα…

Κάθε ένας από αυτούς κράτησε ένα ημερολόγιο τουαλέτας, καταγράφοντας τις κινήσεις του εντέρου πριν και μετά την κατάποση των LEGO. Αξιολόγησαν τη συχνότητα και την σκληρότητα κένωσης και την ονόμασαν Stool Hardness and Transit (SHAT). Μετά την κατάποση του παιχνιδιού, πέρασαν τις επόμενες τρεις ημέρες κοσκινίζοντας κόπρανα για να βρουν το κεφάλι του LEGO. Ο αριθμός των ημερών που χρειάστηκαν για να περάσει και να ανακτηθεί το κεφάλι ονομάστηκε Χρόνος Εύρεσης και ανάκτησης από το Found and Retrieved Time (FART) (lol).

Πέντε από τους έξι testers είχαν βαθμολογίες FART που κυμαίνονταν από 1,14 μέρες έως 3,04 μέρες, με μέσο όρο τις 1,71 ημέρες (περίπου 41 ώρες). Ένας φίλος δεν κατάφερε να ανακτήσει το κεφάλι του. Σύμφωνα δε με τον συγγραφέα και σύμβουλο παιδιατρικής Damien Roland, ο tester ψάχνει για δύο εβδομάδες, ελπίζοντας να ανακαλύψει το LEGO, χωρίς αποτέλεσμα.

  Πληρωμές 550 εκατομμυρίων για διαρροή δεδομένων

Όπως επισημαίνει ο Lee, πρόκειται για μια μικρή μελέτη, η οποία εστιάζεται κυρίως στους ενήλικες και όχι στα μικρά παιδιά. Οι βαθμολογίες SHAT και FART ενδέχεται να διαφέρουν περισσότερο στο γενικό πληθυσμό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι άλλα μικρά τμήματα παιχνιδιών με διαφορετικά σχήματα ενδέχεται να έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη διάρκεια μέχρι να περάσουν μέσα από το σώμα.

_____________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


28  +    =  34