Hacked μια τράπεζα του Liechtenstein

Hackers φέρεται να έχουν παραβιάσει μια του Liechtenstein και εκβιάζουν τους πελάτες, απειλώντας να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους, αν δεν πληρωθούν λύτρα.

Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν την Κινέζικη τράπεζα Valartis Bank Liechtenstein υποκλέπτοντας δεδομένα από πελάτες της, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί, ηθοποιοί, και πλούσιοι ιδιώτες από την Γερμανία και άλλες χώρες, όπως αναφέρει η Bild am Sonntag.Valartis Bank Liechtenstein

Οι hackers φέρεται να απαιτούν έως και το 10 τοις εκατό των λογαριασμών έχουν στα χέρια τους, ζητώντας να καταβληθούν σε Bitcoin.

Οι επιτιθέμενοι απειλούν ότι θα διαθέσουν τις στις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, αν λύτρα δεν πληρωθούν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής της τράπεζας Insam δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι έχουν ειδοποιήσει τις αρχές και ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε μία επιστολή (paywalled) των hackers που υποστηρίζει ότι έχουν στα χέρια τους αρκετά gigabytes από τους λογαριασμούς καθώς και όλη την αλληλογραφία από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η επιστολή από τψν hackers είναι γραμμένη στα γερμανικά και προσπαθεί να απειλήσει τους πελάτες της τράπεζας με την αποκάλυψη πιθανής φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι οι αν πληρώσουν τα λύτρα σε Bitcoin προστατεύουν τόσο τους επιτιθέμενους όσο και τους ίδιους που επέλεξαν να πληρώσουν.

Οι επιτιθέμενοι κατηγόρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για το ότι δεν τους πλήρωσε για υπηρεσίες ασφαλείας, πιθανόν κάποιο bug bounty.

Η Bild.de έχει αποκρύψει τις διευθύνσεις Bitcoin και έτσι δεν μπορούμε να δούμε αν έχουν καταβληθεί λύτρα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).