Η τεχνολογία πολλαπλών φακών της Light έρχεται στα smartphones

Την τεχνολογία φωτογραφίας με πολαπλούς φακούς, της εταιρείας Light, φαίνεται ότι σύντομα θα την δούμε και στα κινητά μας τηλέφωνα.

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία Light ξεκίνησε τη φωτογραφική μηχανή L16, μια «υπολογιστική κάμερα πολλαπλών διαφραγμάτων» που διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ, 16 φακούς. Οι φακοί αυτοί συλλαμβάνουν ταυτόχρονα μια και μοναδική εικόνα αλλά με διαφορετικά εστιακά μήκη. Μετέπειτα η φωτογραφική μηχανή συνδυάζει τις ξεχωριστές αυτές εικόνες σε μία φωτογραφία των 52-megapixel φροντίζοντας όλο το τοπίο και όλο το βάθος της φωτογραφίας να είναι σωστά εστιασμένο. Δηλαδή αν φανταστείτε μία φωτογραφία με ένα λουλούδι σε πρώτο πλάνο και στο βάθος να υπάρχει ένα βουνό, τότε όλα τα αντικείμενα, από το κοντινό λουλούδι έως και το μακρινό βουνό θα φαίνονται πεντακάθαρα στη φωτογραφία.

Σαν τεχνική φωτογραφίας υπάρχει η δυνατότητα της εστίασης με μεγάλο βάθος με ένα και μοναδικό απλό φακό, αλλά απαιτεί πολύ φωτεινή ημέρα και ψιλόκοκκο, δηλαδή γρήγορο φιλμ.

Η Washington Post αναφέρει ότι η εταιρεία Light επιδιώκει να φέρει την ιδέα αυτή σε ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία Light παρουσίασε διάφορες ιδέες πρωτότυπων κινητών τηλεφώνων που είχαν μεταξύ πέντε και εννέα φακών ενσωματωμένες στην πλάτη τους.

Και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σχέδιό της μπορεί να βγάλει φωτογραφίες μεγέθους 64 megapixel, μπορεί να τραβά καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και να προσφέρει προηγμένα αποτελέσματα βάθους. Η Light αναφέρει ότι έχει σκοπό μέσα στο 2018 να ανακοινώσει τη κατασκευή ενός smartphone με σχεδιασμό πολυ-φακών. Όμως είμαστε περίεργοι να δούμε το κόστος μίας τέτοιας συσκευής αφού όπως μπορείτε να δείτε και από την ιστοσελίδα της εταιρείας η τιμή των $ 2.050 για το L16 σίγουρα δεν είναι φθηνή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).