Πωλούνται 117 εκατομμύρια λογαριασμοί του LinkedIn

Προσοχή στα μέλη του LinkedIn: Δεν αποτελεί καμία έκπληξη πια να βλέπουμε δημοσιεύσεις που αναφέρουν καθημερινά hacked λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων. Θα θυμάστε ίσως ότι το 2012 κάποιος Ρώσος hacker ισχυρίστηκε ότι έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια λογαριασμούς του LinkedIn.

Λοιπόν, όπως φαίνεται ο ίδιος hacker ξαναχτύπησε, και αυτή τη φορά διαθέτει προς πώληση τα 117 εκατομμύρια email και κωδικούς πρόσβασης που απέκτησε από χρήστες του LinkedΙn. Οι λογαριασμοί διατίθενται στο Dark Web μέσω ενός site που ονομάζεται The Real Deal για 5 bitcoin (2.200 δολάρια περίπου).Hack LinkedIn

Ο hacker με το ψευδώνυμο Peace, μίλησε με το Motherboard και επιβεβαίωσε ότι αυτοί οι λογαριασμοί προέρχονται από την παραβίαση του 2012 – αποδεικνύοντας ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν έκανε ποτέ γνωστό το μέγεθος του hack.

Ο hacker πρόσθεσε ότι ενώ η πλειοψηφία των κωδικών πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένοι ή διαγραμμισμένοι με τον αλγόριθμο SHA1, πάνω από το 90% είναι ήδη cracked.

Το Motherboard από την πλευρά του, επαλήθευσε τους ισχυρισμούς του hacker και αναφέρει ότι τα δεδομένα που πωλούνται επηρεάζουν πραγματικά λογαριασμούς χρηστών του δικτύου.

Μπορεί να μην έχετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού στο προφίλ σας στο LinkedIn, αλλά οι άλλες πληροφορίες που περιέχει ο λογαριασμό σας εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ιδιωτικές και θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν σε κάποιον να εκμεταλλευτεί την ταυτότητά σας.

Έτσι, είναι μάλλον είναι καλύτερο να αλλάξετε τον κωδικό σας άμεσα, και αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές ιστοσελίδες, αλλάξτε τον παντού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).