Σχεδόν οι μισοί παίκτες του PlayStation είναι γυναίκες

Το γνωρίζετε ότι σχεδόν οι μισοί παίκτες του PlayStation είναι γυναίκες; Girl Power λοιπόν και στα ψηφιακά παιχνίδια.

playstation women 1.original

Όχι δεν είναι σεξιστική είδηση, απλά δεν την περιμέναμε. Η Sony ανέφερε ότι οι θηλυκοί κάτοχοι κονσόλας Playstation έχουν αυξηθεί δραματικά από τις εποχές του PS1, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό των παιχνιδιών της Sony.

Στο πλαίσιο μιας παρουσίασης προς τους επενδυτές της, ο ιαπωνικός γίγαντας σημείωσε ότι περίπου το 41% ​​των ιδιοκτητών PlayStation 5 και PS4 είναι γυναίκες. Συγκρίνετε αυτό με το μόλις 18 τοις εκατό στο PS1, και θα αντιληφθείτε την σαφή δημογραφική αύξηση για τις κονσόλες στο γυναικείο φύλο.

Από την άλλη, αυτή η αύξηση τονίζει τη σημασία ενός πλούσιου, ποικίλου περιεχομένου στην βιομηχανία των παιχνιδιών. Το PlayStation Studios έχει κάνει εξαιρετική δουλειά διαφοροποίησης τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας ισχυρές γυναικείες πρωταγωνιστικές παρουσίες, όπως την Aloy στο Horizon Zero Dawn και την Chloe Frazer στο Uncharted: The Lost Legacy.

Από την άλλη είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότερους ανθρώπους να παίζουν ψηφιακά παιχνίδια, καθώς περισσότεροι χρήστες σημαίνει μεγαλύτερη επένδυση, και τελικά, καλύτερα παιχνίδια και υπηρεσίες για όλους μας. Η Sony σημειώνει ότι η διεύρυνση των δημογραφικών στοιχείων όσον αφορά την ηλικία, το φύλο και τη γεωγραφία, παρουσιάζουν όλες ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Sony,Playstation

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  2  =