Σχεδόν οι μισοί παίκτες του PlayStation είναι γυναίκες


Το γνωρίζετε ότι σχεδόν οι μισοί παίκτες του PlayStation είναι γυναίκες; Girl Power λοιπόν και στα ψηφιακά παιχνίδια.

playstation women 1.original

Όχι δεν είναι σεξιστική είδηση, απλά δεν την περιμέναμε. Η Sony ανέφερε ότι οι θηλυκοί κάτοχοι κονσόλας Playstation έχουν αυξηθεί δραματικά από τις εποχές του PS1, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό των παιχνιδιών της Sony.

Στο πλαίσιο μιας παρουσίασης προς τους επενδυτές της, ο ιαπωνικός γίγαντας σημείωσε ότι περίπου το 41% ​​των ιδιοκτητών PlayStation 5 και PS4 είναι γυναίκες. Συγκρίνετε αυτό με το μόλις 18 τοις εκατό στο PS1, και θα αντιληφθείτε την σαφή δημογραφική αύξηση για τις κονσόλες στο γυναικείο φύλο.

Από την άλλη, αυτή η αύξηση τονίζει τη σημασία ενός πλούσιου, ποικίλου περιεχομένου στην βιομηχανία των παιχνιδιών. Το PlayStation Studios έχει κάνει εξαιρετική δουλειά διαφοροποίησης τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας ισχυρές γυναικείες πρωταγωνιστικές παρουσίες, όπως την Aloy στο Horizon Zero Dawn και την Chloe Frazer στο Uncharted: The Lost Legacy.

Από την άλλη είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότερους ανθρώπους να παίζουν ψηφιακά παιχνίδια, καθώς περισσότεροι χρήστες σημαίνει μεγαλύτερη επένδυση, και τελικά, καλύτερα παιχνίδια και υπηρεσίες για όλους μας. Η Sony σημειώνει ότι η διεύρυνση των δημογραφικών στοιχείων όσον αφορά την ηλικία, το φύλο και τη γεωγραφία, παρουσιάζουν όλες ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news