Οι Linux εταιρείες έχουν ξεκινήσει το κυνήγι χρηστών εν όψη του τέλους των Windows 7

Οι προγραμματιστές των βλέπουν ως τεράστια ευκαιρία τον θάνατο της υποστήριξης των 7 και έχουν πλέον αμοληθεί ανοικτά στο κυνήγι νέων χρηστών.

Linux

Τα έχουν φτάσει επίσημα στο τέλος της δωρεάν υποστήριξης τους, οπότε οι χρήστες που το χρησιμοποιούν έχουν τέσσερεις επιλογές για να επιλέξουν: να πληρώσουν την επέκταση της υποστήριξης των Windows 7 παραμένοντας ασφαλείς, να παραμείνουν με τα Windows 7 και να αντιμετωπίσουν τους προφανείς κινδύνους ασφαλείας, να αναβαθμίσουν σε νεότερα Windows ή να μεταναστεύσουν σε μία πλατφόρμα που δεν είναι Windows.

Όσον αφορά την τελευταία επιλογή, οι δημιουργοί των Linux γνωρίζουν πόσο μεγάλη είναι αυτή η ευκαιρία, και έτσι έχουν αρχίσει το κυνήγι των χρηστών των Windows 7, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την βάση εγκατάστασης τους.

Μετά την Canonical και της Lite που με διαφημιστικές ανακοινώσεις τους προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες των Windows 7 να εγκαταστήσουν το , αρκετές κορεατικές εταιρείες που έχουν αναπτύσσουν τις δικές τους διανομές Linux, έχουν ξεκινήσει παρόμοιες εκστρατείες, που υποτίθεται ότι θα πείσουν τους πελάτες της Microsoft να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Η Tmax για παράδειγμα, που κατασκευάζει το TmaxOS,  έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει τους μελλοντικούς της πελάτες και έχει καταφέρει, τουλάχιστον στην χώρα παραγωγής της, να συνάψει συμφωνητικά αλλαγής λειτουργικού με αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες της Κορέας.

Αυξημένη ασφάλεια και καμία χρέωση άδειας
Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν σχεδόν την ίδια αιτιολογία για να αποδείξουν ότι η μετάβαση στο Linux αξίζει την προσπάθεια. Αυτή έγκειται στο να επαινέσουν την ασφάλεια που μπορούν να αποκτήσουν οι πελάτες, καθώς και το μειωμένο κόστος που οφείλεται στην έλλειψη άδειας πληρωμής.

Το αν οι προσπάθειες αυτές θα αποδειχτούν επιτυχείς, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον, από τις καταμετρήσεις των παγκόσμια εγκατεστημένων λειτουργικών συστημάτων,  αλλά προς το παρόν, είναι αρκετά σαφές ότι η κατάρρευση της υποστήριξης των Windows 7 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους στον κόσμο των OS, να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες.

Ωστόσο, μια μαζική μετανάστευση εξακολουθεί να είναι απίθανη, κυρίως επειδή ένας σημαντικός αριθμός χρηστών των Windows θα προτιμούσε να κολλήσει με τα Windows για να διατηρήσει τον οικεία οθόνη περιβάλλοντος και λειτουργία των Windows.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).