Κυκλοφόρησε το Linux kernel 4.5


O Linus Torvalds και η ομάδα ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία του Linux kernel 4.5. Ο νέος πυρήνας είναι ήδη διαθέσιμος για λήψη.
Linux kernel 4.5
Το νέο Linux kernel 4.5 final για να ολοκληρωθεί πέρασε από 7 συνολικά RC εκδόσεις (Release Candidate) από τις 25 Ιανουαρίου και μετά. Η τελευταία RC έκδοση ανακοινώθηκε από τον Linus Torvalds στις 6 Μαρτίου.

Στα νέα χαρακτηριστικά του πυρήνα Linux kernel 4.5 συμπεριλαμβάνονται υποστήριξη για την τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας AMD PowerPlay, υψηλές επιδόσεις του AMDGPU open-source driver για τα Radeon GPU, βελτιώσεις στην διαχείριση ελεύθερου χώρου του συστήματος αρχείων Btrfs, και καλύτερη Epoll πολυνηματική επεκτασιμότητα.

Υποστηρίζει GCC (GNU Compiler Collection)’s UndefinedBehaviorSanitizer (UBSan) και ο ελεγκτής μνήμης προσφέρει πλέον λογιστικά ορθή μνήμη του sockets, το madvise() υποστηρίζει πια το MADV_FREE flag.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που φέρνει το Linux Κernel 4.5 είναι η προσθήκη ενός copy_file_range system call για την αντιγραφή αρχείων χωρίς την ανάγκη μεταφοράς δεδομένων μέσω του userspace. Το νέο χαρακτηριστικό είναι γνωστό σαν copy offloading.

Η εσωτερική κωδική ονομασία του Linux kernel 4.5 είναι “Blurry Fish Butt.”

Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο Linux kernel από το kernel.org.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news