Πάμε πάλι: Σταματήστε την αναβάθμιση σε Windows 10

Το νέο λειτουργικό 10 της δεν το βάζει κάτω. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, χρήστες από όλο τον κόσμο καταγγέλλουν σε ιστοσελίδες όπως το Reddit ότι τα συστήματά τους που τρέχουν με Windows 7 ή Windows 8 αναβαθμίστηκαν αυτόματα σε Windows 10.

windows 10

Αναφέρουν επίσης ότι η διαδικασία της αναβάθμισης ήταν αυτοματοποιημένη, και έτσι δεν έλαβαν κάποια προειδοποίηση για να τη σταματήσουν.

Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε χρήστες που τρέχουν Windows 7 ή 8. Να αναφέρουμε ότι η Microsoft είχε ζητήσει συγνώμη τον Οκτώβριο του 2015 για το ίδιο ακριβώς θέμα, αναφέροντας αργότερα ότι η αναβάθμιση δεν επρόκειτο να παραδοθεί ξανά αυτόματα.

Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Microsoft για την αυτόματη αναβάθμιση σε Windows 10, καθώς έχει αναφέρει εδώ και καιρό ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα έρχεται από τo Φεβρουάριο του σαν συνιστώμενο patch για υπολογιστές με Windows 7 και Windows 8.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να μπλοκάρετε για άλλη μια φορά την επιθετική πολιτική της εταιρείας που θέλει σώνει και καλά να περάσει ένα λειτουργικό σύστημα που δεν θέλετε στον υπολογιστή σας.

Απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Οι αυτόματες ενημερώσεις είναι βολικές και προάγουν την ασφάλεια του υπολογιστή, αλλά αν θέλετε να κρατήσετε τα Windows 10 μακριά θα πρέπει να τις απενεργοποιήσετε. Θα μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε τι ενημερώσεις που σας ενδιαφέρουν (τις κρίσιμες ενημερώσεις για την ασφάλεια του συστήματος) αλλά ξεχάστε το αυτόματα.

  Η Intel εγκαταλείπει τα ονόματα Celeron και Pentium

Η ρύθμιση αυτή όπως προαναφέραμε θα σας επιτρέψει την επιλογή των ενημερώσεων που θα εγκατασταθούν στο σύστημά σας.

Πως γίνεται; Εύκολο

Στην αναζήτηση πληκτρολογήστε Windows Update και πατήστε enter.

Πατήστε ή κάντε κλικ στο στοιχείο Επιλογή τρόπου εγκατάστασης ενημερώσεων.

Στην περιοχή Σημαντικές ενημερώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή που θέλετε.

Στην περιοχή Προτεινόμενες ενημερώσεις, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Να γίνεται έλεγχος για ενημερώσεις αλλά να έχω τη δυνατότητα να επιλέγω εάν θα γίνεται λήψη και εγκατάστασή τους ή
“Check for but let me choose whether to and them”

Έτσι τα Windows θα σας ειδοποιούν αν υπάρχουν ενημερώσεις, αλλά δεν θα τις κατεβάσουν και δεν θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα πια.

Αυτό βέβαια απαιτεί κάθε φορά που έχετε ειδοποίηση για ενημερώσεις να ελέγξετε τη λίστα πριν τις εγκαταστήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης την ενσωματωμένη λειτουργία της απόκρυψης για να εμποδίσετε την εγκατάσταση των ενημερώσεων που δεν θέλετε. (Δεξί κλικ πάνω στην ενημερωμένη έκδοση που δεν θέλετε και “Απόκρυψη”)

Επιπλέον, μπορείτε να θέλετε να κάνετε τα εξής για να βελτιωθεί η μπλοκάροντας περαιτέρω.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήστε την εφαρμογή GWX Control Panel η οποία έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει την αναβάθμιση σε Windows 10.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).