Ρεαλιστικές δοκιμές διανομών Linux μέσω browser

Χρησιμοποιείτε ή MacOS και θέλετε να εξοικειωθείτε με το Linux; Σας αρέσει να δοκιμάζετε όλες τις διανομές που υπάρχουν; ή κάθε νέα έκδοση που κυκλοφορεί;

Το Linux έχει αμέτρητες διανομές και δεκάδες περιβάλλοντα εργασίας. Πώς μπορείτε να επιλέξετε;

Παρακάτω θα δούμε μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχεται από το .net. Η σελίδα επιτρέπει δοκιμές χωρίς λήψεις ISO ή τοπικές εγκαταστάσεις.

Linux

Δοκιμάστε όσο θέλετε, μέχρι να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό διανομής και επιφάνειας εργασίας μέσω του προγράμματος περιήγησής σας που τρέχει στο τρέχον λειτουργικό σας σύστημα. Απλά ανοίξτε τη σελίδα του DistroTest.net.

Επιλέξτε την διανομή που σας ενδιαφέρει και παρακολουθήστε τη να φορτώνει όπως ακριβώς φορτώνει και σε ένα υπολογιστή.

Ο ιστότοπος DistroTest είναι ένα σχετικά νέο σύστημα δοκιμών Linux. Συμπεριλαμβάνει ακόμη και μερικές διανομές BSD, για όσους το επιθυμούν.

Το DistroTest είναι η πρώτη υπηρεσία online με ένα ελεγκτή λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί ένα Live σύστημα, δίνοντας την αίσθηση ότι τρέχετε το λειτουργικό από ένα DVD ή ένα USB drive. Έχει σχεδόν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση ενός Linux distro σε live session χωρίς να το έχετε εγκαταστήσει πλήρως σε ένα εικονικό περιβάλλον όπως το .

Όπως προαναφέραμε τρέχει απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και έτσι δεν χρειάζεται να αφήσετε τις τρέχουσες δραστηριότητες σας, για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Δεν πρέπει να κατεβάσετε ISO και να τα κάψετε σε DVD ή USB. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε ρυθμίσεις στο VirtualBox για να μπορείτε να τρέξετε σωστά ένα live session.

  Debloating στα Windows με μια εντολή

Η χρήση του DistroTest μοιάζει πολύ με τη σε μια υπηρεσία από τον οικιακό σας υπολογιστή. Επιλέγετε τις διανομές που θέλετε να δοκιμάσετε και τις τρέχετε σαν να ήταν στον σκληρό σας δίσκο.

Τα Linux και BSD distros που διατίθενται στο DistroTest είναι πλήρως λειτουργικά. Μπορείτε να τρέξετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές σε κάθε δοκιμή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και όταν αποσυνδέεστε, όλα γυρίζουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν για όσες δοκιμές θέλετε, δεν υπάρχουν περιορισμοί.

__________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).