Η Lionsgate κατέθεσε μήνυση για τη διαρροή της ταινίας Expendables 3

Η Lionsgate κατέθεσε μήνυση εναντίον έξι file-sharing ιστοσελίδων που υποτίθεται ότι διέρρευσαν και διένεμαν αντίγραφα της ταινίας The Expendables 3. Το κινηματογραφικό στούντιο ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα takedown που τους απέστειλαν. Η Liοnsgate απαιτεί μια μόνιμη εντολή για να σταματήσει η περαιτέρω διανομή της ταινίας, καθώς και κατάσχεση των domains και των τραπεζικών λογαριασμών των ιδιοκτητών τους.

expendables 3 Lionsgate

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τη ταινία να έχει διαρρεύσει, ενώ η επίσημη κυκλοφορίας της είχε προγραμματιστεί για την 15η Αυγούστου στις ΗΠΑ. Η ταινία Expendables 3 διέρρευσε σαν DVD υψηλής ποιότητας δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Ο χρόνος και η ποιότητα συνδυάζονται για να κάνουν τη διαρροή μια από τα πιο διάσιμες κατά τα τελευταία έτη.

Αν και τα κινηματογραφικά στούντιο που είναι πίσω από την ταινία φαινόταν να είναι μάλλον ήσυχα, προσπάθησαν πάρα πολύ να περιορίσουν τη ζημιά. Η Lionsgate μάλιστα απέστειλε αιτήματα takedown σε πολλές ιστοσελίδες διανομής αρχείων. Ενώ οι περισσότερες ιστοσελίδες συμμορφώθηκαν με τα αιτήματα και αφαίρεσαν τις συνδέσεις που παραβίαζαν το νόμο, κάποιες άλλες δεν ανταποκρίθηκαν.

  Arch Anywhere 2.2.5 για εύκολη εγκατάσταση του Arch Linux

Σαν απάντηση σε αυτήν την προφανή έλλειψη συνεργασίας, η Lionsgate έχει κατήγγειλε έξι file-sharing sites – το Limetorrents.com, Billionuploads.com, Hulkfile.eu, Played.to, Swankshare.com και το Dotsemper.com. Η καταγγελία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια και κατηγορεί τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων για “παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων”.

Παραδόξως το Limetorrents είναι το μόνο torrent site στην αγωγή, και η Lionsgate επισημαίνει ότι η ταινία Expendables ήταν ακόμη σε περίοπτη θέση, και διαθέσιμη στη κατηγορούμενη ιστοσελίδα όταν συντάχτηκε η καταγγελία.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  68  =  78