Luke Aikins πως κατάφερε την πτώση χωρίς αλεξίπτωτο;

Ακούσατε όλοι για τον ; Η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο ή Skydiving κάποια στιγμή σταματάει έτσι ή αλλιώς. Το ιδανικό φυσικά είναι να σταματήσει με το άνοιγμα του αλεξίπτωτου. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν υπάρχει αλεξίπτωτο;

Το Σάββατο που μας πέρασε ο κ. Luke Aikins έπεσε από τα 25.000 πόδια έχοντας πάνω του μια κάμερα, ένα , μια συσκευή επικοινωνίας, και μια μάσκα οξυγόνου, τα οποία και παρέδωσε σε κάποιο φίλο του αλεξιπτωτιστή στα 18.000 πόδια περίπου. Από τον εξοπλισμό του έλειπε παντελώς το αλεξίπτωτο ή έστω ένα . Παρόλα αυτά κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια μερικά λεπτά αργότερα.Luke Aikins

Η πτώση φυσικά ήταν καταπληκτική. Μεταδόθηκε από την τηλεόραση (“live”, με καθυστέρηση μίας ώρας).

Η πτώση όμως του Luke Aikins δεν ήταν συμπτωματική. Ήταν υψηλής εξειδίκευσης και χρειάστηκε δύο χρόνια προετοιμασία και εκπαίδευση πριν το τολμήσει.

“Όπως κάθε φυσιολογικό, υγιές άτομο, είπα: “Σας ευχαριστώ, αλλά όχι. Έχω μια σύζυγο και έναν γιο, και έχω μια ζωή να ζήσω,” είπε στο περιοδικό People για τότε που του έγινε η πρόταση.

“Στη συνέχεια, δύο εβδομάδες ξυπνούσα στη μέση της νύχτας με την σκέψη: “Μου είπαν πως έπρεπε να το κάνω, πώς θα μπορούσε να γίνει;”

Αλήθεια πως το έκανε; Ο Luke Aikins χρησιμοποίησε ένα GPS και τέσσερα φώτα στο δίχτυ που τον καθπδηγούσαν μέχρι την προσγείωση. Το δίχτυ είχε κατασκευαστεί ειδικά για να επιβραδύνει την πτώση του.

  Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για μέλισσες

Σύμφωνα με το National :

“Το ίδιο το δικτύωμα είναι κατασκευασμένο από Spectra, ένα κορδόνι από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας το οποίο είναι δύο φορές πιο ισχυρό από τον χάλυβα, αλλά επίσης και εντελώς ανελαστικό. Μόλις ο Aikins έπεσε “κατακόρυφα, τέσσερις κύλινδροι πεπιεσμένου αέρα, που συνδέονταν με το δίχτυ με σχοινιά και τροχαλίες, άρχισαν να τον επιβραδύνουν με τον ίδιο τρόπο που πιάνουμε ένα αυγό που πέφτει στο χέρι μας.”

Φυσικά λήφθηκαν υπόψη και άλλες προφυλάξεις για μια ασφαλή πτώση. Για τα επίπεδα οξυγόνου, μια μάσκα οξυγόνου που χρησιμοποίησε ο Aikins για το πρώτο τμήμα της πτώσης.

Ο 42 χρονος Aikins είναι επίσης επαγγελματίας skydiver, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει πώς να πέσει. Σύμφωνα με Popular Mechanics, ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι αλεξιπτωτιστές τα χέρια, τα πόδια αλλά και το στήθος, είναι ένας άλλος τρόπος να επιβραδύνουν την κάθοδο με την προσθήκη τριβής. Τους βοηθάει επίσης να κάνουν ελιγμούς κατά την πτώση, και ο Aikins σταμάτησε την επιτάχυνση του μετά από ένα ορισμένο σημείο.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).