LulzSec Kayla: Ο Βρετανός που έκανε πλάκα στη Sony ψάχνει για δουλειά

LulzSec Kayla LulzSec Kayla LulzSec Kayla LulzSec Kayla LulzSec Kayla
LulzSec Kayla

LulzSec Kayla: Πριν από τρία χρόνια, ο Ράιαν Άκροϊντ κόμπαζε στο Twitter για τα κατορθώματά του. Τον Απρίλιο του 2013 όμως τρόμαξε όταν είδε να του χτυπούν την πόρτα δύο αστυνομικοί με πολιτικά και τώρα, δηλώνει ενώπιον των συμφοιτητών του σε βρετανικό πανεπιστήμιο ότι έκανε «πολλές, πολλές αταξίες», όχι όμως για το χρήμα αλλά «γιατί μπορούσε».

Μετά από εννέα μήνες στην φυλακή, ο Άκροϊντ δηλώνει τώρα ότι ελπίζει να αξιοποιήσει αλλιώς τις ικανότητες του, αν και αναγνωρίζει πως το ποινικό του μητρώο δεν θα βοηθήσει.

Το ιστορικό των lulzSec

Ryan-Cleary Ryan-Ackroyd LulzSec Kayla Mustafa-Al-Bassam- and-Jake-Davis
Η LulzSec: Ο Ryan Ackroyd ή Kayla ο δεύτερος από αριστερά
  • Η καταδίκη του Άκροϊντ, τον Μάιο του 2013 (ποινή φυλάκισης 30 μηνών): Στην φυλακή τρεις Βρετανοί χάκερ των LulzSec και για το χτύπημα στην Sony
  • Απρίλιος 2013: Ένας ακόμα χάκερ, μέλος των LulzSec, στην φυλακή
  • Απρίλιος 2013, η σύλληψη του Άκροϊντ: Βρετανός χάκερ μέλος των Lulz Sec δηλώνει ένοχος για κυβερνοεπιθέσεις του 2011
  • Η προδοσία των LulzSec και τα #FreeAnons στο Twitter
  • Διαλύεται η ομάδα χάκερ Lulz Security
  • Ράιαν Κλίερι: Σύλληψη 19χρονου χάκερ στη Μ.Βρετανία
  • Στόχος χάκερς έγινε και ο επίσημος δικτυακός τόπος της CIA
  • Εισβολή στην αμερικανική Γερουσία από χάκερ-φαρσέρ
  Cryptomator 1.5.11 κλειδώστε το σύννεφο δωρεάν

Ο 27χρονος σήμερα Βρετανός ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στην πληροφορική μέσα στην φυλακή. Ήταν κι εκείνος μέλος των Lulz, ο μεγαλύτερος μεταξύ τεσσάρων ακόμα Βρετανών που προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημία -τσαλακώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα τους- στις εταιρείες και τις υπηρεσίες ασφαλείας που επιτέθηκαν «έτσι, για πλάκα».

Στους στόχους των LulzSec περιλαμβάνεται η Sony (το ιστορικό χτύπημα του 2011), η CIA, το σύστημα υγείας στην Μεγάλη Βρετανία και η Αμερικανική Αεροπορία και η News Corp (o Άκροϊντ είχε ανακατευθύνει τους επισκέπτες του site της εφημερίδας The Sun σε πλαστό δικτυακό τόπο με κεντρικό θέμα μια ψευδή αλλά πειστική είδηση για την «αυτοκτονία του Ρούπερτ Μέρντοχ»).

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Άκροϊντ επέστρεψε στο πανεπιστήμιο Sheffield Hallam για να πάρει Master στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του με το λευκό πλέον καπέλο των χάκερ (white hat hacker), έγινε στις 27 Νοεμβρίου όπου ανέλυσε τις μεθόδους του ενώπιον 200 φοιτητών, μιλώντας για την εργαλειοθήκη του καλού χάκερ, για την πλέον διαδεδομένη μέθοδο εύρεσης κρυπτογραφημένων κωδικών στα Windows και στα ασύρματα δίκτυα και για τις λεγόμενες ενέσεις SQL.

  Phishing emails γιατί είναι τόσο δημοφιλή;

Ο Άκροϊντ δηλώνει τώρα έτοιμος να εργαστεί για καλό σκοπό -αν και είπε πως «εάν αποσκοπούσα στο χρήμα, τότε θα είχαμε χτυπήσει τράπεζες και δεν θα το μαθαίνατε ποτέ», προσδοκώντας έναν μισθό που θα υπερβαίνει εκείνους των “black hat hackers” -περισσότερα από 1100 ευρώ την ημέρα.

Παρεμπιπτόντως, η Kaspersky Lab την ίδια ημέρα δημοσίευσε τους «μισθούς» των «black hat hackers».

Πάντως, δεν είναι διόλου ασυνήθιστο να εμπιστεύονται όχι μόνο μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και κυβερνήσεις «τέως καταδικασμένους για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών». Το 2009, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάκα είχε χρίσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών τον «Νονό» των χάκερ, Τζεφ Μος. Εννέα χρόνια νωρίτερα, το 2000 μετά την αποφυλάκισή του, η αμερικανική Γερουσία είχε ζητήσει την βοήθεια του Κέβιν Μίτνικ..

RSS Τεχνολογία: Αναλύσεις

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

45  +    =  55

Previous Story

Σημειώστε το IMEI, πριν σας κλέψουνε το smartphone

Next Story

Η Sony κυκλοφόρησε το The Interview, μαζί με το… Pirate Bay