Machine Learning καλύτερο μέλλον στην ασφάλεια ή χάος

Machine Learning: Η ESET αναλύει διεξοδικά το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης ενόψει του Mobile World Congress 2019. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρίας, το 80% των συμμετεχόντων σε αυτή πιστεύει ότι οι τεχνολογίες AI και Μηχανικής Μάθησης θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κυβερνοαπειλών

Η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας. Η ιδέα μίας καθημερινότητας γεμάτης με έξυπνες μηχανές φαντάζει αληθινή μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί το μάρκετινγκ, στην πραγματικότητα όμως βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από ένα τέτοιο σενάριο. Machine Learning

Σε αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες οι ερευνητές της ESET έχουν ασχοληθεί επισταμένα με τη διερεύνηση του ρόλου της AI (Machine Learning – ML) στην καταπολέμηση των κυβερνοαπειλών.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας της ESET συγκεντρώθηκαν σε μία εμπεριστατωμένη έκθεση με τίτλο “Machine-Learning Era in Cybersecurity: A Step Towards a Safer World or the Brink of Chaos?”, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα με αφορμή τη διεξαγωγή του Mobile World Congress.

Στα μέσα του , η ESET ανέθεσε τη διενέργεια αυτής της έρευνας με στόχο να εξετάσει ποιες είναι οι βασικές πεποιθήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο οργανισμός τους έχει ήδη χρησιμοποιήσει μία λύση κυβερνοασφάλειας που αξιοποιεί την τεχνολογία ML, ενώ μόνο ένα 23% δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον μία λύση κυβερνοασφάλειας που βασίζεται στο ML.

Ακόμη σημαντικότερο είναι ενδεχομένως ότι το 80% θεωρεί επίσης ότι το ML ήδη βοηθά ή θα βοηθήσει τον οργανισμό του να ανιχνεύσει και να ανταποκριθεί ταχύτερα σε απειλές, ενώ το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί αρκετά ή απόλυτα ότι αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον.

  Επιλογές για να κρυφτείτε από την Google

Η ESET μετρά πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εξειδίκευση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εστιάσει στις εφαρμογές της μηχανικής μάθησης. Βασισμένοι σε αυτή την εμπειρία, οι ειδικοί της έχουν αναπτύξει μια ισχυρή, ανθεκτική και πρωτοποριακή τεχνολογία μηχανικής μάθησης.

«Η ESET έχει ενσωματώσει τη δική της τεχνολογία μηχανικής μάθησης στο ESET LiveGrid®, που εξετάζει τη «φήμη» του αντικειμένου, κατά πόσο δηλαδή το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει μαρκαριστεί ως κακόβουλο κάποια άλλη στιγμή. Χάρη σε αυτή την ενσωμάτωση, οι πελάτες μας, από απλούς οικιακούς μέχρι κάθε μεγέθους, απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ML.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους, ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας επιτυγχάνεται με το ESET Dynamic Threat Defense, μια λύση που βασίζεται στο cloud για την ανίχνευση νέων απειλών, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες» σχολιάζει ο Juraj Jánošík, Ερευνητής της ESET και ειδικός σε θέματα ΑΙ.

Ο ίδιος προσθέτει ότι, παρόλο που αρκετοί τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας έχουν ήδη υποστεί μεταμορφωτικές αλλαγές χάρη στο Machine Learning, τις περισσότερες και μεγαλύτερες αλλαγές που θα επιφέρει η μηχανική μάθηση δεν τις έχουμε βιώσει ακόμη.

Οι τεχνολογίες που βασίζονται στο Machine Learning θα βοηθήσουν όλο και περισσότερο στην καταπολέμηση της απάτης στον κυβερνοχώρο, στην αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών, στη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου και στην ανάπτυξη νέων λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες καινοτομίες, έτσι και η μηχανική μάθηση έχει τα μειονεκτήματά της.

  Kaspersky Threat Lookup η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας

«Καθώς το επιχειρείν, οι υποδομές ζωτικής σημασίας και η προσωπική μας ζωή εισέρχονται όλο και περισσότερο στη σφαίρα της ψηφιακής τεχνολογίας, αναδύονται νέοι κίνδυνοι. Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Machine Learning με πολλούς τρόπους: να δυναμώσουν το κακόβουλο λογισμικό τους, να στοχεύσουν συγκεκριμένα θύματα και να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα, να βάλουν στο στόχαστρο zero-day ευπάθειες ή να προστατεύσουν παραβιασμένα συστήματα, όπως τα botnets», λέει ο Jánošík.

Η δημοσίευση της έρευνας συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Ο Juraj Jánošík, ένας από τους συγγραφείς του σχετικού white paper, θα βρίσκεται στο περίπτερο της ESET (Hall 7, stand 7H41). Η ΕSET θα συνεχίσει να διερευνά τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάζοντας νέες έρευνες και σημαντικά ευρήματα σχετικά με την ασφάλεια των κινητών συσκευών – συγκεκριμένα για τις κυβερνοαπειλές στην πλατφόρμα Android – κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC), που διεξάγεται στις 25-28 Φεβρουαρίου 2019 στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες σχετικά με το ρόλο του ML στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, όπως π.χ. για την κατάχρηση της μηχανικής μάθησης από τους κυβερνοεγκληματίες για να μεταφράζονται τα spam email και να φαίνονται πιο αξιόπιστα, ή να βελτιώνεται η στόχευση στα θύματα, για την πιθανή κατάχρηση της για βελτίωση του κακόβουλου περιεχομένου μελλοντικά, καθώς και για τους περιορισμούς της τεχνολογίας, μπορούν να διαβάσουν την έκθεση στο WeLiveSecurity.com (PDF).

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  30  =  35