Manu Cornet τα Goomics του πρώην υπαλλήλου της Google

Ο πρώην μηχανικός της , , περιγράφει τον χρόνο που πέρασε στην Google σε δύο φάσεις. Την πρώτη την αναφέρει σαν “υπήρχαν δυσλειτουργίες στη χώρα των θαυμάτων” ενώ την δεύτερη σαν “απογοήτευση”.

Αυτές οι δύο περιγραφές είναι στην πραγματικότητα οι υπότιτλοι για τους δύο τόμους comics που δημοσίευσε ο Cornet για τον πρώην εργοδότη του. Τα comics τα αποκαλεί Goomics.

Παρόλο που ο Cornet ήταν μηχανικός, τα 11 από τα 14 του χρόνια στην Google, δημιουργούσε comics για τους υπαλλήλους, τις ιδιορρυθμίες, την κουλτούρα και, τελικά, τα μεγαλύτερα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της.

images 102.fit lim.size 2000x png

Μερικά από αυτά τα θέματα περιελάμβαναν συμβάσεις της Google με κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το ICE, ή την ανάπτυξη μιας ειδικής μηχανής αναζήτησης για την κυβέρνηση της Κίνας που συμμορφώνεται με την λογοκρισία της χώρας και πολλά άλλα.

Τα προβλήματα αυτά έκαναν τον Cornet να προβληματιστεί για τη θέση του στην Google και τον ώθησαν να κάνει μια αλλαγή. Ο Cornet εγκατέλειψε πρόσφατα την θέση του και ανέλαβε μια νέα δουλειά (στο Twitter, μια εταιρεία με την οποία αναφέρει ότι έχει λιγότερα ηθικά προβλήματα). Είναι ο τελευταίος υπάλληλος μιας μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων στο Facebook και την Amazon) που παραιτήθηκε από την θέση του σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνολική συμπεριφορά της εταιρείας.

  Stephen Hawking μήνυμα για το New Horizons της NASA

“Καθώς τα χρόνια περνούσαν, υπήρχαν όλο και περισσότερα πράγματα που μου προκαλούσαν ηθικούς προβληματισμούς σχετικά με αυτό που έκανε η εταιρεία σε υψηλότερο επίπεδο”, δήλωσε ο Cornet. “Έπρεπε να κοιτάξω τη μεγαλύτερη εικόνα και να σκεφτώ ότι ίσως θα ήμουν καλύτερα αλλού.”

images 86.fit lim.size 2000x png
Οκτώβριος 2019

 

Ο Cornet δημοσίευε τα comics στον πίνακα μηνυμάτων της εταιρείας και οι υπάλληλοι μπορούσαν να εγγραφούν για να λαμβάνουν τα νέα σχέδια στα εισερχόμενά τους. Με την πάροδο των ετών, περίπου 10 τοις εκατό των υπαλλήλων είχαν εγγραφεί, και στο τέλος οι συνδρομητές έφτασαν τους 13 με 14 χιλιάδες. Σε ένα σημείο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google Eric Schmidt είχε τοποθετήσει μια εκτύπωση από ένα από τα comics του Cornet στην πόρτα του γραφείου του.

images 82.fit lim.size 2000x png

Τώρα που ο Cornet έφυγε από το Google, διαθέτει το αρχείο των στο κοινό δωρεάν στο διαδίκτυο και σε δύο τόμους βιβλίων. Αφηγείται την “ιστορία μιας τεχνολογικής εταιρείας”, ή όπως το θέτει ο Cornet: την “εξέλιξη από μια πολύχρωμη εταιρεία ‘no evil’, μια ιδεαλιστική άποψη της Google που δεν ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα” σε “μια εταιρεία όπως και οι άλλες.”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

manu cornet,manu cornet google,manu cornet comics,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =