Manual εργαλείου παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αρχές

Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα σε όλες τις ΗΠΑ αγόρασαν ένα εργαλείο που τους επιτρέπει να παρακολουθούν μεμονωμένες συσκευές χωρίς ένταλμα με βάση δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από συνηθισμένες εφαρμογές smartphone που είναι εγκατεστημένες στα τηλέφωνα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνες της ακτιβιστικής οργάνωσης Electronic Frontier Foundation () και της Associated Press.

manual

Η Motherboard δημοσίευσε σήμερα το του εργαλείου, που ονομάζεται . Ο Bennett Cyphers, τεχνολόγος προσωπικού της EFF που εργάστηκε στην έρευνα χρησιμοποιώντας αιτήματα δημόσιων αρχείων, παραχώρησε το εγχειρίδιο στην Motherboard.

Το έγγραφο περιγράφει μια τεχνολογία που ήταν σχετικά άγνωστη μέχρι πρόσφατα και που χρησιμοποιείται από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα σε πολλές διαφορετικές έρευνες. Το αναφέρει μάλιστα ότι αν και οι αρχές χρησιμοποιούν πολύ συχνά το εργαλείο, οι εισαγγελείς “σπάνια, έως ποτέ” δεν αποκαλύπτουν την χρήση του στις σχετικές δικογραφίες.

“Το εγχειρίδιο μας δείχνει πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση οι αστυνομικοί και πως χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας. Δείχνει πόσο εύκολο είναι με ένα κλικ να παρακολουθείς αυθαίρετα άτομα με το Fog Reveal. Αυτά τα αρχεία θα πρέπει να είναι δημόσια από προεπιλογή, ώστε το κοινό να μπορεί να ζητήσει από τις εταιρείες παρακολούθησης και τις αρχές επιβολής του νόμου να λογοδοτήσουν”, δήλωσε ο Cyphers στο Motherboard.

Η Fog Data Science με έδρα τη Βιρτζίνια είναι η εταιρεία πίσω από το εργαλείο παρακολούθησης Fog Reveal. Το Associated Press αναφέρει ότι η Fog Reveal αναφέρεται σε μια εταιρεία που ονομάζεται Venntel σαν “συνεργάτη δεδομένων”, αλλά καμία από αυτές τις εταιρείες δεν θα διευκρινίζει τη σχέση τους.

Πάντως είναι γνωστό ότι η Venntel προμηθεύει παγκόσμια διαφημιστικά δεδομένα από τη μητρική της εταιρεία Gravy Analytics. Τα δεδομένα προέρχονται από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στα smartphone των ανθρώπων. Οι προγραμματιστές εφαρμογών συχνά συνάπτουν συμφωνίες για την πώληση των πληροφοριών τοποθεσίας των χρηστών τους σε τρίτους. Στη συνέχεια, η Venntel πουλάει τα δεδομένα σαν προϊόν επιτήρησης σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η Fog Data Science, εν τω μεταξύ, φαίνεται να επικεντρώνεται στην παροχή παρόμοιων υπηρεσιών σε τοπικές και κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σύμφωνα με τις έρευνες του EFF και του Associated Press.

Το εγχειρίδιο χρήστη του Fog Reveal αναφέρει ότι “Πληροφορίες που προηγουμένως ήταν “άγνωστες” ή γνωστές μόνο μέσω της επένδυσης σημαντικού χρόνου σε προσπάθειες όπως συνεντεύξεις μαρτύρων, έλεγχος βίντεο παρακολούθησης και ταξιδιωτικά αρχεία μπορούν να αποκαλυφθούν μέσα σε λίγα λεπτά μέσω ενός επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή.”

Μετά την πρώτη σύνδεση στο εργαλείο φαίνεται το πόσο απλό είναι για έναν χρήστη να αρχίσει να αναζητά παλαιά αλλά πρόσφατα δεδομένα για το ποιες συσκευές βρίσκονταν σε μια συγκεκριμένη περιοχή μέσω ενός πλαισίου αναζήτησης που δέχεται συντεταγμένες και διευθύνσεις γεωγραφικού πλάτους και μήκους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να σχεδιάσουν γεωφράγματα για να δουν ποιες συσκευές βρίσκονταν σε μια περιοχή, με ορθογώνιο, κύκλο ή προσαρμοσμένο πολύγωνο, σύμφωνα με το εγχειρίδιο.

Διαβάστε παραπάνω στο ίδιο το

fog-data-science-portal-users-manual

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

manual,eff,Associated Press,εγχειρίδιο χρήσης,iguru,Fog Reveal

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).