Ένας δικηγόρος από την Indiana, ονόματι Mark Zuckerberg, μηνύει την Meta, αφού η σελίδα του στο Facebook κλείνει επανειλημμένα για “πλαστοπροσωπία” του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg, παρά το γεγονός ότι είναι το πραγματικό του όνομα.
Ο δικηγόρος Mark Zuckerberg χρησιμοποιεί μια εμπορική σελίδα στο Facebook για να διαφημίσει το δικηγορικό του γραφείο και να επικοινωνήσει με πιθανούς πελάτες. Όμως η σελίδα του έχει απενεργοποιηθεί πέντε φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς τα συστήματα εποπτείας της Meta επισημαίνουν τον λογαριασμό του για πλαστοπροσωπία του Mark Zuckerberg, ιδρυτή της πλατφόρμας.
Ο Mark Zuckerberg όμως δεν υποδύεται τον Mark Zuckerberg, επειδή είναι κι αυτός Mark Zuckerberg. Στην αγωγή του λοιπόν, ο Mark Zuckerberg αναφέρει ότι ασκεί δικηγορία από τότε που ο Mark Zuckerberg ήταν τριών ετών.
“Δεν είναι αστείο”, ανέφερε ο δικηγόρος Mark Zuckerberg στο 13WTHR της Indianapolis.
“Όχι όταν μου παίρνουν τα λεφτά. Αυτό με τσάντισε πραγματικά”. Ο Mark Zuckerberg έχει ξοδέψει πάνω από 11.000 δολάρια για να διαφημίζει τη σελίδα του στις πλατφόρμες της Meta του Mark Zuckerberg, αλλά όταν απενεργοποιείται ο λογαριασμός του για φερόμενη πλαστοπροσωπία, αυτός πρέπει να πληρώσει για αυτές τις διαφημίσεις.
Ο Zuckerberg δημιούργησε έναν ιστότοπο, τον iammarkzuckerberg.com, στον οποίο καταγράφεται πώς διαμορφώθηκε η ζωή του με το όνομα Mark Zuckerberg.
Μπορείτε να δείτε την αγωγή από εδώ
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.
