Marvin Minsky

Marvin Minsky κέρδισε βραβείο BBVA ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης

Ο ομότιμος καθηγητής του MIT, Marvin Minsky, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας για τις αρχές ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, κέρδισε το βραβείο BBVA Foundation Frontiers of Knowledge στην κατηγορία τεχνολογία της πληροφορίας και επικοινωνίας.

Marvin Minsky
Marvin Minsky

Το βραβείο, από το φιλανθρωπικό βραχίονα του γίγαντα του ομίλου ισπανικής τράπεζας BBVA, τίμησε τις προσφορές του 86 χρονου Minsky στην επιστήμη. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, υπήρξε διδάσκαλος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, όπου ίδρυσε το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και βοήθησε ξεκινήσει το MIT Media Lab.

Το βραβείο συνοδευόταν από ένα χρηματικό έπαθλο 540.000 δολαρίων.

Ο Minsky έγραψε ορισμένα από τις πρώτες και πιο ισχυρές μελέτες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική που βοήθησαν να γεννηθεί το πεδίο. Συμβούλεψε ακόμη και σκηνοθέτη Stanley Kubrick για την δημιουργία του “2001:A Space Odyssey”

Σήμερα, ο Minsky συνεχίζει διδάσκει στα 86 του, ένα μάθημα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στο MIT. Έμαθε για την τιμή που του έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν το ίδρυμα του τηλεφώνησε στο σπίτι του στο Brookline.

  PIN ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι κωδικοί κλειδώματος

“Δεν ξέρω τι σκέφτονται ότι έκανα”, είπε ο Minsky. “Έχω κάνει θεωρίες για το πώς λειτουργεί το μυαλό και αν είμαι αρκετά τυχερός, μερικοί μαθητές ίσως κάνουν καριέρα από αυτό.”

Πολλοί βέβαια έχουν ήδη κάνει. Πρώην μαθητές του ήταν ο Ray Kurzweil, ο συγγραφέας και μελλοντολόγος που ονομάστηκε διευθυντής μηχανολογίας στο Google το 2012, και πολλοί άλλοι που έχουν κάνει επιτυχή σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία.

Ο Marvin Minskyέπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην MIT Media Lab, ένα τμήμα πολύ γνωστό για το ότι είναι πολύ πιο μπροστά από τις σημερινές τάσεις της τεχνολογίας. “Ο Marvin έχει μια ταπεινότητα που έρχεται από το σωστό, το γνωρίζει, και δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν”, δήλωσε ο Nicholas Negroponte, συνιδρυτής του εργαστηρίου, στην Boston Globe. “Είναι πάντα υπομονετικός μαζί μου, ακόμα και όταν είπα και έκανα μερικά πολύ ηλίθια πράγματα.”

Ο Marvin Minsky είπε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το χρηματικό έπαθλο. Σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ισπανία στα τέλη του έτους για να παραλάβει το βραβείο, μαζί με τους νικητές σε επτά άλλες κατηγορίες.

  NeuronAge ανακαλύφθηκε ο μηχανισμός ελέγχου της γήρανσης

Τα βραβεία BBVA ξεκίνησαν το 2008 και τιμούν επιτεύγματα στις τέχνες, τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


71  +    =  74