Μάσκα , covid-19 και αναγνώριση προσώπου

Ισραηλινή εταιρεία συγκεντρώνει 5 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει την αναγνώριση προσώπων που καλύπτονται από μάσκα .

Η Ισραηλινή εταιρεία Corsight AI έχει ήδη στα σκαριά μία τεχνολογία για την αναγνώριση προσώπων που κρύβονται με μάσκα, γυαλιά και πλαστικές ασπίδες. Πρόσφατα συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια από την Awz Ventures, μία Καναδική εταιρεία που επικεντρώνεται στις τεχνολογίες πληροφοριών και ασφάλειας.

Η Corsight δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας και την συνέχιση της ανάπτυξη της.

Μία αντίστοιχη τεχνολογία ανακοινώθηκε το Μάρτιο από την Hanwang Technology Ltd της Κίνας, που είχε δηλώσει ότι κατέχει μια τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους όταν φορούν μάσκα, όπως γίνεται σήμερα λόγω του κοροναϊού.

Η εταιρεία Corsight, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, είπε ότι προσφέρει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου ικανό να επεξεργάζεται πληροφορίες που έχουν ληφθεί από βιντεοκάμερες και μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκύπτουν όταν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κινείται με το πρόσωπο μερικώς καλυμμένο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκδοση ειδοποιήσεων για άτομα που παραβιάζουν την καραντίνα και έχουν βγει έξω σε δημόσιους χώρους, ενώ καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μάσκες. Εάν ένα άτομο διαπιστωθεί ότι έχει COVID-19, το σύστημα μπορεί γρήγορα να συντάξει μια αναφορά ατόμων που ήταν κοντά στο άρρωστο άτομο.

Η εταιρεία Corsight ανάφερε ότι διαθέτει μόνιμα συστήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και νοσοκομεία, ασιατικές πόλεις, αστυνομικά τμήματα της Νότιας Αμερικής και διέλευσης συνόρων, καθώς και αφρικανικά ορυχεία και τράπεζες.

Η Corsight με έδρα το Τελ Αβίβ ιδρύθηκε στα τέλη του 2019 και απασχολεί 15 υπαλλήλους. Είναι θυγατρική του Ομίλου Cortica, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Όλα αυτά για να ξέρετε τι μας φέρνει το μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).