Mathesis Εισαγωγή στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με Flask (Δωρεάν)

Το μάθημα αυτό για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με το απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα κάτι περισσότερο από απλές στατικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

flask py

Εκμεταλλευόμενοι τις σύγχρονες τεχνολογίες του διαδικτύου και τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Flask, η γλώσσα , οι βάσεις δεδομένων και άλλα πολύ χρήσιμα σύγχρονα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματός μας, θα δημιουργήσουμε μία πλήρως λειτουργική διαδικτυακή εφαρμογή και θα μελετήσουμε όλες τις τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία της. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα είσαστε σε θέση να φτιάξετε τις δικές σας διαδικτυακές εφαρμογές και να κατανοήσετε τις τεχνολογίες και τα εργαλεία που κρύβονται πίσω από αυτές.

Το μάθημα περιλαμβάνει αρχικά ορισμένα θεωρητικά θέματα που αφορούν τις τεχνολογίες και τα πρωτόκολλα του διαδικτύου που χρειάζεται να γνωρίζουμε για να προχωρήσουμε στο πρακτικό κομμάτι της δημιουργίας διαδικτυακών εφαρμογών. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια χρήσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την εργασία σας αλλά και να κερδίσετε χρόνο και να προχωρήσετε με περισσότερη ευκολία την εξέλιξη της δουλειάς σας. Θα μάθετε επίσης να δημιουργείτε με ελάχιστο κώδικα απλές εφαρμογές με το Flask και να χρησιμοποιείτε τα διάφορα εργαλεία. Στο τελευταίο κομμάτι του μαθήματος θα δημιουργήσετε τη διαδικτυακή σας εφαρμογή.

  Windows 10 KB5016616 βελτιώσεις + ασφάλεια

Η συνολική προσπάθεια για την ολοκλήρωση του μαθήματος είναι 60 ώρες και είναι απαραίτητη μια πρώτη επαφή με τις γλώσσες Python, HTML και (σε μικρότερο βαθμό) CSS.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που αφορούν την ανάπτυξη και τη χρήση μίας διαδικτυακής εφαρμογής τα οποία δε θα καλυφθούν στα στενά όρια του μαθήματος, όπως για παράδειγμα το deployment της εφαρμογής σε έναν production server, η δημιουργία κάποιου API (π.χ. ενός REST API) με το Flask, η δημιουργία Asynchronous Tasks κ.α.· τα θέματα αυτά αποτελούν υλικό για κάποιο πιο προχωρημένο μάθημα. Θα φτάσετε όμως σε ένα αρκετά καλό γνωστικό επίπεδο, ώστε ολοκληρώνοντας το μάθημα να έχετε αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να προχωρήσετε, αν θέλετε, σε πιο προχωρημένα επίπεδα στην ανάπτυξη εφαρμογών του διαδικτύου.

Διδάσκων

Δημήτρης Αγγελάκης
O Δημήτρης Αγγελάκης συνεργάζεται με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις από το 2015 και ασχολείται με τον προγραμματισμό και την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας του Mathesis (OpenEdx/gr) και την παραγωγή των μαθημάτων του. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία δούλεψε για 13 χρόνια ως προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Forthnet SA όπου ασχολήθηκε κυρίως με την ανάπτυξη ευρωπαϊκών projects και εν συνεχεία στο τμήμα μηχανογράφησης στο οποίο ασχολήθηκε με εσωτερικά projects της εταιρείας. Από το 2013 έως το 2015 υπήρξε συνιδρυτής και core developer, server and database administrator της διαδικτυακής πλατφόρμας citybeez.gr. Στο παρελθόν έχει διδάξει πληροφορική σε διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς.

  Microsoft KB5017383: συγνώμη λάθος

https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:ComputerScience+CS3.4+21F/about

Python,flask,iguru

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).