Μηχανικός του Twitter απολύεται επειδή διαφώνησε δημόσια με τον Έλον Μασκ

Μία διαφωνία στο μεταξύ του Έλον Μασκ και του μηχανικού του Έρικ Φρονχόφερ που ξεκίνησε την Κυριακή κατέληξε την απόλυση του δεύτερου από τον πρώτο.

elon musk twitter

Είστε στο Twitter και διαφωνείτε δημόσια σε tweet του εργοδότη σας; Τα πράγματα δεν θα είναι ευνοϊκά για εσάς. Το περιστατικό ξεκίνησε την Κυριακή όταν ο Μασκ ζήτησε συγγνώμη στο Twitter, γιατί η ήταν εξαιρετικά αργή σε πολλές χώρες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δικαιολόγησε αυτό το γεγονός ότι η εφαρμογή εκτέλεσε πάνω από 1.000 “κακώς ομαδοποιημένες” κλήσεις απομακρυσμένης διαδικασίας ( procedure calls – ) για τη φόρτωση μιας αρχικής γραμμής χρόνου ().

Όμως ο πρώην υπάλληλος του Έρικ Φρονχόφερ (Eric Frohnhoefer) είχε διαφορετική γνώμη. Διαφώνησε δημόσια μαζί του αναφέροντας ότι δουλεύει έξι χρόνια στο Twitter για το Android, και ότι αυτό που λέει ο εργοδότης του είναι λάθος. Αποτέλεσμα; Μετά από μια αντιπαράθεση μεταξύ τους για αρκετές ώρες, ο Μασκ δημοσίευσε ένα tweet που έγραφε: «Απολύθηκε».

Για την ιστορία, ο Φρονχόφερ είπε ότι το Twitter δεν κάνει κανένα RPC, προσθέτοντας ότι πραγματοποιεί περίπου 20 αιτήματα στο παρασκήνιο όταν ξεκινά η εφαρμογή. Ο Μασκ απάντησε ότι: “Καλούνται έως και 1200 “μικροϋπηρεσίες” όταν κάποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή Twitter” με τον Frohnhoefer να μην κάνει πίσω και να λέει με την σειρά του ότι “ο αριθμός για τη δημιουργία της αρχικής γραμμής χρόνου είναι πιο κοντά στο 200 και όχι 1200”.

Η συνομιλία συνεχίστηκε για πολλές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Μασκ φαινόταν να γίνεται πιο οργισμένος. “Το Twitter είναι εξαιρετικά αργό στο Android. Τι κάνατε για να το διορθώσετε;” ρώτησε τον Φρονχόφερ.

Όταν ο προγραμματιστής έγραψε στο Twitter ότι ο Μασκ έπρεπε να κάνει τέτοιες ερωτήσεις ιδιωτικά, ένας σχολιαστής στο νήμα έγραψε ότι ο Μασκ πιθανότατα δεν θέλει τον Φρονχόφερ στην ομάδα του. Και η απάντηση του Μασκ ήταν «Απολύθηκε», στο οποίο ο Φρονχόφερ απάντησε με ένα emoji που χαιρετάει.

Ο Φρονχόφερ , ανέφερε στο Forbes ότι χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες για να τον κλειδώσει το Twitter. Είπε ότι δεν είχε λάβει μέχρι στιγμής καμία επίσημη επικοινωνία από την εταιρεία σχετικά με την απόλυσή του.

Και φυσικά κατακεραύνωσε την νέα κατάσταση μέσα στο Twitter: «Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν πια μέσα στην εταιρεία. Πώς μπορείτε να λειτουργήσετε; Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τη νέα διοίκηση. Η διοίκηση δεν εμπιστεύεται τους υπαλλήλους. Πώς υποτίθεται ότι θα πρέπει να εργάζεστε;”

Και για μην βαριόμαστε, ο Μασκ μόλις ξεκίνησε μια άλλη διαδικτυακή διαμάχη, αυτή την φορά με τον γερουσιαστή Ed Markey της ς. Ο πολιτικός είπε στον δισεκατομμυριούχο να φτιάξει τις του ή «θα το κάνει το Κογκρέσο».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Elon,Tweet,Twitter,Musk

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).