Microsoft αναφέρει Windows 11 και Windows 12 επόμενης γενιάς με AI

Όταν η κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα Windows 11 το 2021, ο Panos Panay, EVP & Chief της ς, δήλωσε εκείνη την εποχή ότι τα Windows 11 ήταν “το πρώτο κεφάλαιο στην επόμενη εποχή των Windows”. Τώρα, πάνω από ένα χρόνο μετά, μπορεί επιτέλους να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε η Microsoft.

Στην κεντρική ομιλία της AMD για την CES 2023 νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Panos Panay προσκλήθηκε στη σκηνή από την οικοδέσποινα και διευθύνουσα σύμβουλο της AMD, Dr. Lisa Su. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τον νέο κινητήρα AI της AMD μέσα στα νέα hips της σειράς Ryzen 7040 και πώς θα βοηθούσε τη Microsoft να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά λογισμικού που τροφοδοτείται από AI.windows 12 jpg

Ο Panos Panay ανέφερε:

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η καθοριστική τεχνολογία της εποχής μας, δεν μοιάζει με τίποτα που έχω δει ποτέ πριν. Μεταμορφώνει τις βιομηχανίες, βελτιώνει την καθημερινή μας ζωή με πολλούς τρόπους – μερικούς από αυτούς βλέπετε, και άλλους δεν βλέπετε -, και βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα σημείο καμπής. Εδώ είναι που οι υπολογιστές από cloud μέχρι edge γίνονται όλο και πιο έξυπνοι, πιο προσωπικοί και όλα γίνονται αξιοποιώντας τη δύναμη του AI.

.. τώρα η AMD βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας AI, με τη σειρά Ryzen 7040, παράλληλα με τα Windows 11. Είναι το επόμενο βήμα μας σε αυτό το δι.

Μετά από αυτό, το ανώτερο στέλεχος της Microsoft “έπαιξε” λίγο με την επόμενη γενιά των Windows, η οποία θα έχει να κάνει πολύ περισσότερα με την τεχνητή νοημοσύνη. Αν και η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακριβώς νέο στα Windows, η ενσωμάτωσή της είναι πιθανό να κλιμακωθεί εκθετικά, καθώς η εταιρεία από το Redmond αναζητά τρόπους να το πετύχει. Τα Windows 12 θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε βάθος με το cloud, καθώς η του AI θα ήταν πολύ ισχυρή.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πάντα στα Windows, κυριολεκτικά. Όπως αυτά τα μεγάλα μοντέλα παραγωγής, τα μοντέλα σκέψης, μοντέλα κώδικα, μοντέλα εικόνας. Αυτά τα μοντέλα είναι τόσο δυνατά, τόσο απολαυστικά, τόσο χρήσιμα, τόσο προσωπικά. Αλλά είναι επίσης πολύ απαιτητικά υπολογιστικά, και έτσι δεν μπορέσαμε να τα έχουμε πριν. Δεν έχουμε ξαναδεί αυτούς τους έντονους φόρτους εργασίας σε αυτήν την κλίμακα. Θα χρειαστεί ένα λειτουργικό σύστημα που θα θολώνει τη γραμμή μεταξύ cloud και edge, και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Ένα πιθανό μέλλον για τα Windows που βασίζεται στο cloud είναι πιθανώς καλά νέα για τους καταναλωτές μιλώντας για τις απαιτήσεις συστήματος, κάτι που συνεχίζει να είναι ένα καυτό θέμα συζήτησης στην περίπτωση των Windows 11. Εάν δεν τα Windows δεν πάνε στο cloud τότε οι συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό hardware για την επεξεργασία του AI. Ίσως τα Windows 12 της επόμενης γενιάς με την τεχνητή νοημοσύνη να είναι το γενικό σχέδιο της Microsoft κάτι που εξηγεί τις πρόσφατες φήμες για το ενδιαφέρον της εταιρείας να εξαγοράσει την OpenAI και να ενσωματώσει το στο Bing.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
windows 12,Windows 11,microsoft

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).