Microsoft αρνείται κλοπή 30 εκατομμυρίων λογαριασμών πελατών

Η Microsoft αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των “Anonymous Sudan” ότι παραβίασαν τους διακομιστές της εταιρείας και έκλεψαν διαπιστευτήρια για 30 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών.

Οι Anonymous Sudan είναι γνωστοί για τις κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) εναντίον δυτικών εταιρειών τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης τη σχέση της με φιλορώσους χακτιβιστές όπως τους Killnet.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft παραδέχτηκε ότι οι Anonymous Sudan ήταν υπεύθυνοι για διακοπές και διακοπές υπηρεσιών στις αρχές Ιουνίου που επηρέασαν πολλές από τις υπηρεσίες της, όπως τις Azure, Outlook και OneDrive.

Χθες, οι hackers ισχυρίστηκαν ότι είχαν “αποκτήσει πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια λογαριασμούς, email και κωδικούς πρόσβασης της Microsoft”.

Οι Anonymous Sudan προσφέρθηκαν να πουλήσουν αυτή τη βάση δεδομένων για 50.000 $ και προέτρεψαν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να επικοινωνήσουν με το bot τους στο Telegram για να κανονίσουν την αγορά των δεδομένων.

Η δημοσίευση στο Telegram εμφανίζει επίσης και ένα δείγμα των δεδομένων που προσφέρουν (που φέρεται να έχει κλαπεί από τη Microsoft) σαν απόδειξη της παραβίασης και προειδοποιούν ότι η Microsoft θα αρνηθεί το hack.sudan

Η BleepingComputer επικοινώνησε με τη Microsoft και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιουσδήποτε ισχυρισμούς παραβίασης δεδομένων.

“Δεν έχουμε δει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα δεδομένα των πελατών μας έχουν παραβιαστεί” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Microsoft

Μένει να δούμε την αντίδραση της εταιρείας σε μια ενδεχόμενη δημόσια κυκλοφορία των δεδομένων.

Get the best viral stories straight into your inbox!















Anonymous Sudan,Microsoft

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).