Τι ανακοίνωσε η Microsoft στο BUILD 2016: Ημέρα 2η

Η δεύτερη μέρα του μόλις τελείωσε. Παρουσιάζουμε (όπως και για την πρώτη μέρα) μια γρήγορη ανακεφαλαίωση του τι έγινε στο συνέδριο προγραμματιστών της .build 2016 dev

Όλα για το Azure

Το συνέδριο BUILD 2016 ξεκίνησε με την πλατφόρμα computing Azure της Microsoft. Δεν υπήρχαν πάρα πολλές ανακοινώσεις, αλλά παρουσιάστηκαν πολλά demos για τους προγραμματιστές που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις υπηρεσίες της Microsoft.Build 2016

Η εταιρεία ανέφερε σήμερα ότι κατασκευάζει ένα τεράστιο κέντρο δεδομένων για την υποστήριξη της αυξανόμενης βάσης των χρηστών της. Το “85% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιεί Azure, όπως και το NBC, η Ford, η 3M, η Heineken, η Samsung, και πολλοί άλλοι.

Η Microsoft ανέφερε επίσης εν συντομία για την εξαγορά της Xamarin που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της cross-platform ανάπτυξης και παρουσίασε πώς λειτουργεί στην πράξη, παράλληλα με το Visual Studio. Η εταιρεία παρουσίασε ένα εξομοιωτή που μπορεί να εμφανίσει πώς δείχνει μια εφαρμογή στην οθόνη του τηλεφώνου.Build 2016 Build 2016 Build 2016

Η οθόνη αφής λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί και μια πραγματική οθόνη smartphone!

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Xamarin Test Cloud για να ελέγξουν τις εφαρμογές σε 1.000 συσκευές και να χρησιμοποιήσουν το HockeyApp για την παρακολούθηση της απόδοσης.

Το Xamarin θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Visual Studio χωρίς επιπλέον χρέωση – ακόμα και δωρεάν στους χρήστες του community edition της εφαρμογής! Θα είναι ανοιχτού κώδικα.

Η Microsoft (όπως προαναφέραμε) παρουσίασε ένα βίντεο της BMW που εμφανίζει πως οραματίζεται το μέλλον με ένα αυτοκίνητο που θα σας εμφανίζει βίντεο-κλήσεις στο παράθυρο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα Azure IoT kit μαζί με ένα Adafruit board για να μπορείτε να φτιάξετε ρούχα με φώτα…..

" data-image-caption="

antivirus a

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/antivirus-a.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/antivirus-a.jpg" decoding="async" class="aligncenter wp-image-57611 size-full" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/03/ms-lights.png" alt="ms lights Build 2016" width="898" height="472">

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Power BI Embedded για την in-app οπτικοποίηση δεδομένων απευθείας μέσα από τις δικές εφαρμογές των ενδιαφερόμενων προγραμματιστών. Το εργαλείο θα είναι δωρεάν και θα κυκλοφορήσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Άλλα προϊόντα του Azure όπως οι προεπισκοπήσεις των Container Service και Service Fabric θα είναι διαθέσιμα από σήμερα, για να μπορείτε να συνδέσετε DocumentDB χρησιμοποιώντας MongoDB tools ή libraries.

Αμέσως μετά η Microsoft παρουσίασε την σουίτα Office αναφέροντας ότι σήμερα 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν όλα τα προϊόντα του Office.

Σε μια μικρή ανακοίνωση, ανέφερε ότι φτάνουν τα Office add-ins για Mac, προσθέτοντας υποστήριξη στο lineup των Windows, iOS και iPad.

Η Microsoft αναφέρθηκε επίσης στην υπερφόρτωση των συσκευών, και πως υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και που συνωστίζονται στις συσκευές των καταναλωτών. Η εταιρεία θέλει να επιλύσει το θέμα με “διασυνδέσεις συνομιλιών” παρέχοντας εργαλεία που θα γνωστοποιούν πότε φεύγουν τρένα, θα κάνουν online παραγγελίες από το Office, το Skype, και το Cortana.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το Office 365 Group Connectors και το Skype for Business SDK για να μπορούν οι προγραμματιστές να ενσωματώσουν αυτά τα χαρακτηριστικά εγγενώς σε εργαλεία της Microsoft.

Φωτογραφίες

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).