Η Microsoft δημιουργεί νέο γιγαντιαίο Data Center

Η πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο μεγαλύτερο , στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

microsoft Data Center

Το νέο Data Center θα ανεγερθεί σε έκταση 623 στρεμμάτων στην περιοχή West Des Moines, λίγα μόλις χιλιόμετρα από μία ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση της εταιρείας. Η αρχική εγκατάσταση στο West Des Moines εγκαινιάστηκε το και για την επέκτασή της το περασμένο έτος δαπανήθηκαν 677,6 εκατομμύρια δολάρια. Το νέο έργο πρόκειται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους, αφού σχεδιάζεται να καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 111.483,648 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο της Αρχής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αϊόβα ενέκρινε το πρόγραμμα και παρείχε στη Microsoft έκπτωση φόρου που θα ανέρχεται στα 20,3 εκατ. δολάρια. Η συγκεκριμένη έκπτωση θα είναι διαθέσιμη έως το . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ετήσια έσοδα της δημοτικής αρχής της περιοχής, από φόρους που θα καταβάλει η Microsoft, θα ανέρχονται στα 8 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν δημιουργηθεί και 84 νέες θέσεις εργασίας.

  Check Point καλοκαιρινός δεκάλογος ασφαλείας

Η δημιουργία του νέου Data Center ήταν γνωστή μέχρι πρότινος με την ονομασία Project Alluvion και ήταν μία επενδυτική πρόταση που εξέταζε η Αρχής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αϊόβα

Με την ανακοίνωση του έργου λύθηκε και το «μυστήριο» της εταιρείας που βρισκόταν πίσω από το Project Alluvion, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά επενδύσεων σε Data Centers στη συγκεκριμένη Πολιτεία. Συνολικά, οι σχετικές επενδύσεις στην Αϊόβα ανέρχονται στα 2 δισ. δολάρια. Μάλιστα, ειδικότερα στο West Des Moines, εκτός από την Microsoft, διατηρεί Data Center και το Facebook.

Άρθρο από τη: naftemporiki.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  1  =  8