Το Microsoft Edge προβάλει τα pdf ανά δύο σελίδες

Το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge με βάση το Chromium μπορεί να προβάλει τα αρχεία pdf ανά δύο σελίδες. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο στο Canary.

Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού περιλαμβάνουν την δυνατότητα εμφάνισης εγγράφων PDF. Αυτό είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό καθώς διασφαλίζει ότι τα αρχεία PDF μπορούν να προβληθούν άμεσα, χωρίς την ανάγκη χρήσης τρίτων εφαρμογών ή μίας διαδικτυακής υπηρεσίας. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Microsoft που βασίζεται στο Chromium δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Η κλασική έκδοση του Edge υποστηρίζει την εγγενή ανάγνωση PDF.

Οι χρήστες της Canary έκδοσης του Microsoft Edge μπορούν να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία που επεκτείνει τη λειτουργικότητα της προβολής PDF. Προς το παρόν, είναι δυνατή μόνο η προβολή ενός φύλλου τη φορά και η κύλιση προς τα κάτω για το ξεφύλλισμα των σελίδων. Με ενεργοποιημένη τη νέα δυνατότητα εμφανίζονται δύο φύλλα PDF, δίπλα-δίπλα και αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε ευρείες οθόνες καθώς τοποθετεί ταυτόχρονα περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη.

  Πώς να διορθώσετε το μαύρο φόντο στους φακέλους των Windows 10

Η λειτουργία side by side δεν είναι αποκλειστική στον Edge, καθώς είναι μια λειτουργία Chromium και αποτελεί ήδη μέρος του Google Chrome. Ωστόσο, οι χρήστες του Microsoft Edge που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού για την προβολή εγγράφων PDF, ενδέχεται να θεωρήσουν χρήσιμη τη λειτουργία αυτή.

Όμως όπως προ-είπαμε θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την λειτουργία. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο Edge Canary αλλά σημειώστε ότι κάποια στιγμή θα έρθει τελικά στις Beta και Stable εκδόσεις του Edge, και πιθανότατα χωρίς την πειραματική σημαία:

1. Πηγαίνετε στην σελίδα edge://flags/#edge-pdf-two-page-view

2. Γυρίστε την πειραματική σημαία σε Ενεργοποιημένη. Είναι διαθέσιμο μόνο σε συστήματα Mac και Windows.


3. Επανεκκινήστε το Microsoft Edge για να εφαρμόσετε την αλλαγή.

 

Μόλις ενεργοποιηθεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Page View” (Προβολή σελίδας) στην κύρια γραμμή εργαλείων, όταν φορτώνεται ένα PDF στην καρτέλα. Εκεί θα βρείτε επιλογές για εναλλαγή μεταξύ διατάξεων μίας σελίδας και δύο σελίδων. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε ξεχωριστά το εξώφυλλο ανεξάρτητα από την επιλογή που κάνετε εδώ.

  Windows Subsystem for Android μόλις κυκλοφόρησε

Η αλλαγή είναι άμεση και θα πρέπει να δείτε δύο σελίδες του PDF την μία δίπλα στην άλλη. Εκτός από τη βελτίωση της αναγνωσιμότητας, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για χρήστες που χρησιμοποιούν σχολιασμούς και εργαλεία επεξεργασίας PDF στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

4 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


45  +    =  46