Η Microsoft ελευθέρωσε τον κώδικα του GW-BASIC

Η ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πλέον ανοικτού κώδικα. Το 1983, η Microsoft κυκλοφόρησε το GW-BASIC για τους υπολογιστές IBM PC XT και τους συμβατούς αυτών. Το GW-BASIC είναι ένας BASIC interpreter που προέρχεται από το Advanced BASIC / BASICA της IBM.

Μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα του Microsoft GW-BASIC στο GitHub. Ο πηγαίος κώδικας του GW-BASIC είναι γραμμένος στη γλώσσα assembly.

Σύμφωνα με την Microsoft απελευθερώνει τον κώδικα του GW-Basic επειδή αυτός ο κώδικας είναι από τις 10 Φεβρουαρίου 1983 η πηγή της γλώσσας 8088 assembly και πρέπει να είναι ανοιχτός για ιστορική αναφορά και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπουν την τροποποίησή του και εκμετάλλευσή του με οποιονδήποτε τρόπο.

Εκτός από το GW-BASIC και πίσω το 2014, η Microsoft είχε απελευθερώσει το MS-DOS ως μέρος μιας συνεργασίας με το Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών. Το 2018, η Microsoft άνοιξε εκ νέου το στο . Τα νέα αρχεία εκεί περιέχουν τον αρχικό πηγαίο κώδικα και τα compiled binaries αρχεία για MS-DOS 1,25 και MS-DOS 2.0.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).