Το κλασικό παιχνίδι Solitaire της Microsoft γίνεται σήμερα 30 ετών

Το παιχνίδι της Microsoft ή στα Ελληνικά , το οποίο δίδαξε τον κόσμο να χρησιμοποιεί το ποντίκι και να σπαταλά τον χρόνο του, γίνεται σήμερα 30 ετών.

Το παιχνίδι solitaire κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μαζί με τα 3.0, το 1990. Έτυχε εξαιρετικής αναγνώρισης και εξακολουθεί να παίζεται ακόμα και σήμερα από 35 εκατομμύρια άτομα το μήνα, σε 200 χώρες και 65 γλώσσες.

Τα Windows 3.0 ήταν η πρώτη δημοφιλής έκδοση των Windows, έχοντας πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίγραφα. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι είχαν συνηθίσει στο DOS που βασίζεται σε εντολές κειμένου και δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ποντίκι. Το Solitaire ήταν ίσως η πρώτη και μάλιστα παιχνίδι, που δίδαξε τους χρήστες πώς να κάνουν drag and drop με έναν πολύχρωμο και πολύ εθιστικό τρόπο.

Το παιχνίδι το δημιούργησε ο Wes όταν έκανε την καλοκαιρινή του πρακτική εξάσκηση στη Microsoft το 1988, και δεν πληρώθηκε ούτε ένα σεντς για αυτό. Στην αρχική του έκδοση είχε ακόμη και μια «λειτουργία αφεντικού» που σας επέτρεπε να εμφανίσετε ένα ψεύτικο υπολογιστικό φύλλο εάν εμφανιζόταν ξαφνικά το αφεντικό σας. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία δεν έφτασε ποτέ στην τελική έκδοση των Windows 3.0.

  Microsoft: Xbox One 1TB συν ακουστικά με 400 ευρώ

Το Solitaire δεν είναι μόνο ένα υπέροχο παιχνίδι, αλλά αποτελούσε έναν τρόπο για να ελέγξετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Ξεκίνησε λίγο αφότου η Intel παρουσίασε τον επεξεργαστή 80286, ο οποίος αναπηδούσε τις κάρτες με ρεαλιστική ταχύτητα. Η Microsoft προφανώς έφτιαξε το κινούμενο σχέδιο σύμφωνα με την απόδοση του υπολογιστή σας, οπότε, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο επεξεργαστής Pentium, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

Το Solitaire αφαιρέθηκε από τα Windows στην έκδοση 8, αλλά η Microsoft το έφερε πίσω για τα το 2015. Η Συλλογή Solitaire της Microsoft έχει τώρα πέντε διαφορετικά παιχνίδια, μαζί με καθημερινές προκλήσεις, ενσωμάτωση Live και ακόμη και διαγωνισμούς. Για να γιορτάσει την επέτειο, η Microsoft καλεί τους παίκτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή της «με στόχο να φτάσουμε στα περισσότερα παιχνίδια Microsoft Solitaire που ολοκληρώθηκαν σε μια μέρα».

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


13  +    =  23