Η Microsoft τα Live Tiles, η χρηστικότητα, και η έκπληξη


Η Microsoft παρουσίασε τα Live Tiles ή ζωντανά πλακίδια για το Windows Phone. Το χαρακτηριστικό το είδαμε πρώτη φορά με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Windows 8.

Τα Live Tiles από τότε δεν έχουν αλλάξει πολύ. Με την κυκλοφορία του Windows 10, προστέθηκαν μια-δυο νέες επιλογές που καθορίζουν νέα μεγέθη στα πλακίδια.Live Tiles

Τι κάνουν τα Live Tiles; Εκτός του ότι λειτουργούν σαν μια συντόμευση για να ανοίξετε ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή, τα πλακίδια μπορούν να σας εμφανίσουν και πληροφορίες άμεσα πριν ανοίξετε την εφαρμογή.

Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι το πλακίδιο του καιρού, ή των ειδήσεων.

Αλήθεια σας φαίνεται χρήσιμο το νέο χαρακτηριστικό που σκέφτηκε η Microsoft να προσθέσει στις κινητές της συσκευές;

Προσωπικά τα Live Tiles, στον υπολογιστή μου φαίνονται κάπως άχρηστα. Ίσως η εμφάνισή τους σε tablets ή τα κινητά τηλέφωνα, να είναι πιο χρηστική αλλά σε υπολογιστές, είναι σχεδόν άχρηστα στη σημερινή τους μορφή.

Κατ ‘αρχάς, στο Windows 10, εμφανίζονται μόνο στο μενού έναρξης. Όταν όμως ανοίξετε το μενού έναρξης, έχετε ήδη ένα συγκεκριμένο εργαλείο στο μυαλό σας και δεν δίνετε προσοχή στα πλακίδια και τις λεπτομέρειες τους.

Εκτός αν ανοίγετε το μενού έναρξης και χαζεύετε το πόσο ωραία πλακίδια δημιούργησε η Microsoft…

Αν δεν είστε από αυτούς, θα πληκτρολογήσετε το όνομα ενός προγράμματος ή τον όρο αναζήτησης άμεσα, και τα Live Tiles δεν θα αποσπάσουν την προσοχή σας ότι και αν εμφανίζεται πάνω του εκείνη τη στιγμή.

Επιμένετε ότι τα “ζωντανά πλακίδια” χρειάζονται;

Το μέρος που έχει τοποθετήσει η εταιρεία τα ζωντανά πλακίδια δεν είναι ιδανικό. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην οθόνη έναρξης του Windows 8. Αλήθεια ποιος κάθεται να κοιτάζει την οθόνη έναρξης για να πάρει πληροφορίες; Εξάλλου οι πληροφορίες που παρέχονται από τα Live Tiles δεν είναι και κάτι που είναι χρήσιμο απαραίτητα.

Βρίσκονται εκεί για να αποσπούν την προσοχή, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, τα τοποθέτησαν σε λάθος σημείο.

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έρχονται μερικές εκπλήξεις στα Live Tiles και στις ειδοποιήσεις του Windows 10. Τις εκπλήξεις μάλλον θα τις δούμε στο Build 2016 Developer Conference που θα γίνει στο San Francisco από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Για να δούμε τι θα αλλάξει…
Τα ζωντανά πλακάκια θα μπορούσαν να γίνουν πιο ελκυστικά για τους χρήστες αν η Microsoft τα αποδεσμεύσει από το μενού εκκίνησης και επιτρέψει στους χρήστες να τα τοποθετήσουν στην επιφάνεια εργασίας τους.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news