Νέο ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητα 57 Gbps


Τρεις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois κατάφεραν να μεταδώσουν δεδομένα από οπτική ίνα σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς λάθη με ταχύτητα 57 Gbps.Fiber Optic 57 Gbps

Η ομάδα, των μεταπτυχιακών φοιτητών Curtis Wang και ο Michael Liu, με τον καθηγητή Milton Feng, κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 40Gbps, που κατείχε πάλι ο κ. Milton Feng με μια άλλη ομάδα φοιτητών από το 2014.

Οι ερευνητές παρουσίασαν την τεχνολογία oxide-VCSEL (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser) στο Optical Fiber Communication Conference and Exposition που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Anaheim της California

Η ομάδα εξήγησε ότι με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, με τη μετάδοση υψηλής ποιότητας δεδομένων, όπως 4K και VR (Virtual Reality) τα streams θα είναι πια μια οικονομικά βιώσιμη λύση για τους ISP.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης, ότι η νέα τεχνολογία μετάδοσης από οπτικές ινες μεταφέρει δεδομένα τους πολύ καλύτερα από τις παλαιότερες τεχνολογίας σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι το οποίο επιβράδυνε σημαντικά τις ταχύτητες μετάδοσης.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς τα κέντρα δεδομένων, έχουν την τάση να ζεσταίνονται εξ ου και η χρήση ψύξης 24/7.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Με την ικανότητα μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητες 57 Gbps στους 85 βαθμούς Κελσίου, η νέα τεχνολογία θα διορθώσει το πρόβλημα που καθιστούσε δύσκολο στους ISP να συμβαδίσουν με το ρυθμό τον οποίο οι υπηρεσίες του Internet “καταβροχθίζουν” το εύρος ζώνης.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news