Νέο ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητα 57 Gbps

Τρεις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois κατάφεραν να μεταδώσουν δεδομένα από οπτική ίνα σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς λάθη με ταχύτητα 57 Gbps.Fiber Optic 57 Gbps

Η ομάδα, των μεταπτυχιακών φοιτητών Curtis Wang και ο Michael Liu, με τον καθηγητή Milton Feng, κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των , που κατείχε πάλι ο κ. Milton Feng με μια άλλη ομάδα φοιτητών από το .

Οι ερευνητές παρουσίασαν την τεχνολογία oxide-VCSEL (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser) στο Optical Fiber Communication and Exposition που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Anaheim της

Η ομάδα εξήγησε ότι με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, με τη μετάδοση υψηλής ποιότητας δεδομένων, όπως 4K και VR (Virtual Reality) τα streams θα είναι πια μια οικονομικά βιώσιμη λύση για τους ISP.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης, ότι η νέα τεχνολογία μετάδοσης από οπτικές ινες μεταφέρει δεδομένα τους πολύ καλύτερα από τις παλαιότερες τεχνολογίας σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι το οποίο επιβράδυνε σημαντικά τις ταχύτητες μετάδοσης.

  Kodachi Linux 8.23 anti forensic ανώνυμο λειτουργικό

Αυτό είναι σημαντικό καθώς τα κέντρα δεδομένων, έχουν την τάση να ζεσταίνονται εξ ου και η χρήση ψύξης 24/7.

Με την ικανότητα μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητες 57 Gbps στους 85 βαθμούς Κελσίου, η νέα τεχνολογία θα διορθώσει το πρόβλημα που καθιστούσε δύσκολο στους ISP να συμβαδίσουν με το ρυθμό τον οποίο οι υπηρεσίες του Internet “καταβροχθίζουν” το εύρος ζώνης.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


63  +    =  73