Νέο ενημερωμένο Malicious Software Removal Tool 5.9 από την Microsoft

logo_microsoftΗ κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση (5.9) του εργαλείου αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού στο Patch της Τρίτης.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη κάποιες σημειώσεις έκδοσης, αλλά πιθανότατα η ενημερωμένη έκδοση φέρνει δυνατότητες αναγνώρισης νέων κακόβουλων λογισμικών.,

Φυσικά, η εφαρμογή συνεχίζει να παρέχει στήριξη σε όλες τις εκδόσεις των Windows ξεκινώντας με τα XP και τελειώνοντας στα πρόσφατα 8.1.

Κατεβάστε το Malicious Software Removal Tool 5.9

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα:

; Windows 8; Windows 8.1; Windows 2003 x64 editions; 2008; Windows Server 2008 R2; Windows Vista Business 64-bit edition; Windows Vista Enterprise 64-bit edition; Windows Vista Home Basic 64-bit edition; Windows Vista Home Premium 64-bit edition; Windows Vista Ultimate 64-bit edition; Windows XP 64-bit

Το εργαλείο ελέγχει τον υπολογιστή σας για προσβολή από κάποιες συγκεκριμένες και διαδεδομένες κακόβουλες εφαρμογές λογισμικού (μεταξύ των οποίων οι ιοί Blaster, Sasser, και Mydoom) και σας βοηθά να αφαιρέσετε τη βλάβη. Η Microsoft θα δημοσιεύει μια ανανεωμένη έκδοση του εργαλείου την δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα.

Η εταιρεία αναφέρει:

Το Εργαλείο Διαγραφής Κακόβουλου Κώδικα των Microsoft Windows ελέγχει τους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 και Windows Server 2003 για ιούς και βοηθά στη διαγραφή των σημείων που έχουν προσβληθεί από συγκεκριμένους, διαδεδομένους κακόβουλους κώδικες, συμπεριλαμβάνομένων των Blaster, Sasser και Mydoom. Όταν η διαδικασία ανίχνευσης και διαγραφής ολοκληρωθεί, το εργαλείο εμφανίζει μια αναφορά στην οποία περιγράφεται το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων κακόβουλου κώδικα που ανιχνεύθηκε και διαγράφηκε. Το εργαλείο δημιουργεί ένα αρχείο μητρώου με το όνομα mrt.log στο φάκελο %WINDIR%\debug.

  Μισή ώρα για να εκκινήσουν τα Windows 7 με CPU μόλις στα 5MHz

Σημειώστε ότι η έκδοση x64 αυτού του εργαλείου μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε υπολογιστές με Windows 7 x64, Windows Vista x64, Windows XP x64 και Windows 2003 x64.

Αυτό το εργαλείο δεν αντικαθιστά οποιοδήποτε προϊόν προστασίας από τους ιούς. Για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν προστασίας από τους ιούς.

Η Microsoft θα δημοσιεύει μια ανανεωμένη έκδοση του εργαλείου την δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα. Οι νέες εκδόσεις θα διατίθενται μέσω της τοποθεσίας Web Windows Update και της Tοποθεσίας Web Malicious Software Removal Toolστη διεύθυνση Microsoft.com.

Για την αυτόματη παράδοση και εγκατάσταση των νεότερων εκδόσεων, αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν, ρυθμίστε τη δυνατότητα Automatic Updates στο Automatic (Αυτόματα). Η έκδοση αυτού του εργαλείου που διατίθεται από το Windows Update εκτελείται στο παρασκήνιο του υπολογιστή σας μία φορά κάθε μήνα. Εάν ανιχνευθεί προσβολή από ιό, την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε τον υπολογιστή σας το εργαλείο θα εμφανίσει μια αναφορά κατάστασης. Αν θέλετε να εκτελείτε το εργαλείο αυτό περισσότερες από μία φορά κάθε μήνα, εκτελέστε την έκδοση που διατίθεται σε αυτή την τοποθεσία Web ή χρησιμοποιήστε την έκδοση που υπάρχει στην τοποθεσία Web Tool.

  Το πρώτο e-Πάρκο στην Ελλάδα από την BAT Hellas

Διαβάστε το άρθρο KB890830 για να δείτε τον κατάλογο κακόβουλου λογισμικοόυ που έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει η τρέχουσα έκδοση του εργαλείου, καθώς και τις οδηγίες χρήσης. Επίσης, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι, εάν εντοπιστεί ιός ή προκύψει οποιοδήποτε σφάλμα, το εργαλείο αυτό υποβάλλει στη Microsoft μια ανώνυμη αναφορά με τα σχετικά στοιχεία. Το παραπάνω άρθρο KB περιέχει πληφορορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης αυτής της λειτουργικότητας και τις συγκεκριμένες πληροφορίες που στέλνονται στη Microsoft.

Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να διαβάσετε το άρθρο KB891716 προτού αποφασίσετε την ανάπτυξη του εργαλείου αυτού σε περιβάλλον επιχείρησης.

Ο χρήστης θα πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή για να χρησιμοποιήσει το εργαλείο αυτό. Το εργαλείο αυτό δεν πρόκειται να εκτελεστεί σε λειτουργικό σύστημα Windows 98, Windows ME ή Windows NT 4.0.

Έχετε υπ’ όψιν ότι το αρχείο που λάβατε είναι ένα πολυ-γλωσσικό εργαλείο. Για όλες γλώσσες που υποστηρίζονται, το ίδιο εργαλείο θα προβάλλει τη σωστή γλώσσα, ανάλογα με τη γλώσσα του λειτουργικού συστήματος.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).