Microsoft Παίρνει πίσω τις αλλαγές του File Explorer

Η Microsoft ξεκίνησε πρόσφατα να δοκιμάζει μια ενημερωμένη έκδοση του File Explorer στα Windows 11 22H2. Ο νέος File Explorer των Windows είχε αφαιρέσει πολλές λειτουργίες της εφαρμογής που γνωρίζουμε. Το σχέδιο είναι να βελτιωθεί η διεπαφή του File Explorer και να αφαιρεθούν οι αχρησιμοποίητες λειτουργίες των Windows 11 για τη μείωση της ακαταστασίας και τη βελτίωση της απόδοσης.

file explorer 11

Η ενημέρωση του File Explorer ευθυγραμμίζεται με τις συνεχείς προσπάθειες της Microsoft να τον εκσυγχρονίσει, αλλά οι χρήστες των Windows που είδαν τις αλλαγές άρχισαν να αντιδρούν με επικρίσεις για την εταιρεία.

Έτσι η Microsoft πήρε πίσω την απόφασή της και δεν θα αφαιρέσει τις παλαιού τύπου λειτουργίες στην επόμενη ενημέρωση των Windows 11 ή σε οποιαδήποτε μελλοντική έκδοση, τουλάχιστον προς το παρόν. Σύμφωνα με τις αρχικές σημειώσεις έκδοσης, η Microsoft σχεδίαζε να αφαιρέσει μια σειρά από παλιές ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, η εταιρεία σχεδίαζε να αφαιρέσει τις επιλογές “Να εμφανίζονται πάντα , ποτέ μικρογραφίες”, “Εμφάνιση εικονιδίου αρχείου στις μικρογραφίες”, “Εμφάνιση πληροφοριών τύπου αρχείου στις φακέλων” και “Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος”. Η επιλογή απενεργοποίησης “Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος” επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν ορισμένα κρυφά αρχεία ή φακέλους αν θέλουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Η Microsoft είχε δηλώσει ότι θα αφαιρέσει επίσης τα “Εμφάνιση γραμμάτων μονάδας ”, “Εμφάνιση αναδυόμενης περιγραφής για στοιχεία φακέλου και επιφάνειας εργασίας”, “Εμφάνιση κρυπτογραφημένων ή συμπιεσμένων αρχείων NTFS με χρώμα” και “Χρήση οδηγού κοινής χρήσης”.

Αυτές οι ρυθμίσεις θα εξακολουθούσαν να είναι προσβάσιμες μέσω των κλειδιών μητρώου, αλλά δεν εμφανίζονταν πλέον στις Επιλογές φακέλου.

Πολλοί υποστήριξαν ότι αυτές οι ρυθμίσεις, αν και θεωρούνται “κληρονομιές” από παλαιότερες εκδόσεις των Windows, είναι κρίσιμες για την παραγωγικότητα. Ορισμένοι επεσήμαναν την σύγχυση και την αναποτελεσματικότητα του εξαναγκασμού των χρηστών να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις μέσω κλειδιών του μητρώου. Υπήρξαν και άλλοι που ανέφεραν ότι οι αλλαγές πρόδιδαν έλλειψη κατανόησης για το πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το λειτουργικό σύστημα.

Η επιλογή “Να εμφανίζονται πάντα εικονίδια, ποτέ μικρογραφίες” είναι πολύ χρήσιμη αφού επιτρέπει ταχύτερη πλοήγηση μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης, καθώς το σύστημα δεν χρειάζεται να δημιουργεί προεπισκοπήσεις εικόνων. Με αυτή την επιλογή κρυφή, ένας φωτογράφος ή ένας γραφίστας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περιττές καθυστερήσεις κατά την περιήγηση στα αρχεία του.

Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν ότι αποσύρουν αυτές τις αλλαγές, οι οποίες δεν θα εφαρμοστούν στην επόμενη ενημέρωση.

Η Microsoft ανέφερε: “Παίρνουμε πίσω τις αλλαγές του File Explorer” και ότι η εταιρεία θα διερευνήσει άλλους τρόπους για να βελτιστοποιήσει τη διεπαφή του File Explorer χωρίς να θυσιάζει τη λειτουργικότητα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).