Microsoft: Το πειρατικό λογισμικό σας μολύνει με κακόβουλο λογισμικό

Να αγοράζετε «επώνυμα PC» ή από μεγάλες αλυσίδες, προτείνει η Microsoft για να αποφύγετε το malware 

Η εργαστηριακή ανάλυση του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης επί 203 νέων υπολογιστών  φορτωμένων με πειρατικό οδήγησε στην διαπίστωση ότι το 61 τοις εκατό αυτών των υπολογιστών ήταν ήδη μολυσμένα με μη ασφαλή κακόβουλα , συμπεριλαμβανομένων Trojans, worms, ιών, hack tools, root kits και . Η μελέτη κυκλοφόρησε ως μέρος της εκστρατείας “Play It Safe” της Microsoft, μιας παγκόσμιας καμπάνιας για την σύνδεση μεταξύ κακόβουλου και πειρατείας.
«H χρήση πειρατικού λογισμικού είναι όπως το περπάτημα σε πεδίο με νάρκες: Δεν ξέρεις πότε θα προκύψει κάτι δυσάρεστο, αλλά σε περίπτωση που συμβεί, μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό», δήλωσε ο John Gantz, επικεφαλής ερευνητής της IDC.
«Οι οικονομικοί κίνδυνοι είναι σημαντικοί και οι δυνητικές ζημιές μπορούν να κάνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις να βρεθούν σε τρεμάμενο έδαφος. Η αγορά νόμιμου λογισμικού είναι λιγότερο δαπανηρή σε βάθος χρόνου – τουλάχιστον ξέρετε ότι δεν θα πάρετε τίποτα «επιπλέον» με τη μορφή κακόβουλου λογισμικού.»Οι υπολογιστές αυτοί, που αγοράζονται μέσω μεταπωλητών και καταστημάτων PC σε 11 αγορές, περιελάμβαναν περισσότερες από 100 απειλές.
Microsoft
Στο Μεξικό, το 100% των υπολογιστών που εξετάστηκαν είχαν πειρατικό λογισμικό μολυσμένο με malware, σύμφωνα με την μελέτη που επικαλείται η Microsoft.
«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ολοκαίνουργιοι υπολογιστές έρχονται προ-μολυσμένοι με επικίνδυνο εξαιτίας πειρατικού λογισμικού, κάνοντας τους χρήστες και τις εταιρείες ευάλωτους σε παραβιάσεις ασφάλειας», δήλωσε ο καθηγητής Biplab Sikdar, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών  του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.«Εργαστηριακές εξετάσεις του πανεπιστημίου αναφέρουν πως οι κυβερνοεγκληματίες αξιοποιούν όλο και περισσότερο τη μη ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού της πειρατείας για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια των υπολογιστών. Εμείς θα προτείνουμε μόνο τη χρήση του γνήσιου λογισμικού για online ασφάλεια και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.»Για τις ανάγκες της ανάλυσης, εξετάστηκαν 203 υπολογιστές σε Βραζιλία, Κίνα, Ινδία,  Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουκρανία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θεωρώντας ότι η εξέταση 203 υπολογιστών ήταν αρκετή για να θεωρηθεί δεδομένη η σύνδεση πειρατικού λογισμικού με το malware, η Microsoft παροτρύνει ιδιώτες και επιχειρήσεις να αγοράζουν είτε «επώνυμα PC» ή από μεγάλες αλυσίδες. Σήμερα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 65% των ιδιωτών και το 35% των επιχειρήσεων επιλέγουν άλλα καταστήματα.
Σύμφωνα με την μελέτη, οι καταναλωτές παγκοσμίως αναμένεται να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια και να σπαταλήσουν 1,2 δις ώρες το 2014 εξαιτίας των απειλών ασφάλειας και κοστοβόρων επισκευών υπολογιστών που απορρέουν από κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται μέσα σε  πειρατικό λογισμικό. Τέλος, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να δαπανήσουν 500 δισ. δολάρια το 2014 για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με κακόβουλο λογισμικό, το οποίο σκόπιμα βρίσκεται μέσα σε πειρατικό λογισμικό.

In.gr Τεχνολογία

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).