Microsoft απαντάει ξανά: Γιατί υπάρχουμε;

Όταν ο Satya Nadella έγινε CEO της Microsoft το , ρωτήθηκε μια πολύ μεγάλη ερώτηση: γιατί πρέπει να υπάρχει η εταιρεία;

Η Microsoft είχε για δεκαετίες ένα σαφές όραμα: να βάλει ένα PC Windows σε κάθε γραφείο. Αλλά όπως φαίνεται η αποστολή ολοκληρώθηκε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι λοιπόν η ερώτηση έγινε αυτόματα τι κάνουμε στη συνέχεια;

“Όταν ήμουν μέλος της Microsoft το 1992, συνηθίζαμε να αναφέρουμε ότι αποστολή μας είναι ένας Η/Υ σε κάθε σπίτι και σε κάθε γραφείο. Ήταν απτή, σαφής, συνοπτική και πολύ ενδυναμωτική αποστολή γιατί μας ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η εταιρεία και τι προσπαθούσαμε για να γίνει τελικά”, δήλωσε ο Nadella, μιλώντας στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.Microsoft Satya Nadella“Ακόμη και από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, το είχαμε επιτύχει και μετά από αυτό ήταν λίγο ασαφές: ποιος είναι ο σκοπός μας; Γι ‘αυτό και σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό για μένα το 2014 να θέσω την ερώτηση, ένα υπαρξιακό ερώτημα: γιατί υπάρχει η Microsoft; και στη συνέχεια προσπάθησα να απαντήσω με σαφήνεια για τον εαυτό μου και όλους εμάς.”

Ο Nadella ανέφερε ότι για να βρει την απάντηση, έπρεπε να πάει πίσω, στο πρώτο προϊόν που δημιούργησε η Microsoft, ένα βασικό interpreter για το Altair 8800.

“Αυτό ακριβώς δείχνει το ποιοι είμαστε, δηλαδή: δημιουργούμε τεχνολογία ώστε οι άλλοι να μπορούν να δημιουργήσουν τεχνολογία.”

“Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους και τις οργανώσεις σε όλο τον πλανήτη για να πετύχουμε περισσότερα, και όλα αυτά είναι μια λέξη για εμάς, που δεν αφορά την τεχνολογία μας, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε με την τεχνολογία μας”.

“Ήθελα να επιστρέψουμε σε αυτή την αίσθηση του σκοπού. Πολλά έχουν συμβεί από τον Altair και μετά, δεν μπορούμε να πούμε” ας επιστρέψουμε στις ρίζες όχι για να δημιουργήσουμε ένα βασικό διερμηνέα για το Altair”, αλλά εργαλεία ανάπτυξης για τον κβαντικό υπολογιστή.”

Η αλλαγή της κουλτούρας στη Microsoft δεν είναι εύκολη, αναγνωρίζει. Για παράδειγμα, έπρεπε να εισαγάγει ένα βιβλίο για την «μη βίαιη» επικοινωνία στην ομάδα ηγεσίας της Microsoft για να τους ενθαρρύνει να επικοινωνούν καλύτερα.

Μέρος του προβλήματος ήταν ότι τα στελέχη της εταιρείας είχαν κάνει μαθήματα για «ερωτήσεις ακρίβειας».

“Η ιδέα ήταν να καταστρέψουμε την ιδέα του καθενός στα πρώτα πέντε λεπτά, ζητώντας με πολύ ακριβή αναλυτικά ερωτήματα να διαταράξουμε την υπόθεση του ομιλητή. Αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ χρήσιμο αναλυτικό εργαλείο, αλλά χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο προσβολής”, ανέφερε ο Natella.

“Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είπα ότι αν θελουμε να είμαστε μια αποτελεσματική ηγετική ομάδα, θα πρέπει να ασκήσουμε μη βίαιη επικοινωνία”.

Ο Nadella θέλει να δημιουργήσει μια «νοοτροπία ανάπτυξης» στην εταιρική κουλτούρα, παρά τον μεγάλο κυνισμό που υπάρχει.

Ο Nadella είναι επίσης φίλος στη χρήση της ενσυναίσθησης στις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει μια καλύτερη κατανόηση του τι πραγματικά χρειάζονται οι πελάτες. Στο Λονδίνο προώθησε το βιβλίο του Hit , σε μια προσπάθειά του να “ξαναβρεί την ψυχή της Microsoft.”

“Όταν σκέφτομαι την επιχείρησή μας, στον πυρήνα της πρέπει να προωθήσουμε την καινοτομία που συναντά τις ανυπολόγιστες, άκαρπες ανάγκες των πελατών. Αυτό είναι .. Εάν θέλετε να είστε σε θέση να επιτύχετε επιχειρηματικά θα πρέπει να έχετε αυτή την δεξιότητα.”

“Δεν μπορείτε απλώς να πείτε.” Θα ακούσουμε τους πελάτες και θα κάνουμε ό, τι μας ζητούν να κάνουμε. Θέλουν έρθετε σε επαφή με τις πραγματικές τους ανάγκες Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου βαθύτατη ενσυναίσθηση. Τώρα η πραγματική πρόκληση είναι ότι δεν μπορείτε να πάτε στη δουλειά και να πείτε “επιτρέψτε μου να ενεργοποιήσω αυτό το κουμπί της ενσυναίσθησης και θα είμαι σπουδαίος στην επιχείρηση”.

Από την άποψη της τεχνολογίας, ο Nadella είπε ότι η επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και η κβαντική υπολογιστική θα αποτελέσουν βασικούς τομείς εστίασης της εταιρείας.

“Η μικτή πραγματικότητα είναι η απόλυτη εμπειρία υπολογιστών. Στο οπτικό σας πεδίο θα είναι ο συνδυασμός αναλογικού και ψηφιακού.”

“Αυτός είναι ο κόσμος που πηγαίνουμε όταν μιλάμε για τις πρώιμες μορφές της ς πραγματικότητας: η επαυξημένη πραγματικότητα – γι ‘αυτό το θεωρούμε ως μικτή πραγματικότητα.

“Νομίζω ότι θα αλλάξει τη συνεργασία, θα αλλάξει το εμπόριο, θα αλλάξει την έννοια της παρουσίας. Ο σχεδιασμός και η συνεργασία μεταβάλλονται θεμελιωδώς”, πρόσθεσε ο Nadella.

Ο Nadella είπε ότι η μικτή πραγματικότητα και το AI βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια τους, ενώ ο κβαντικός υπολογισμός βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της έρευνας.

Ωστόσο, πρόσθεσε:

“Αυτό που θα είναι το κλειδί για εμάς ως εταιρεία είναι να ακολουθήσουμε αυτές τις τρεις και να τις εφαρμόσουμε στον σκοπό μας: με το πώς θα λύσουμε μερικά από τα πιεστικά προβλήματα του κόσμου; για την τεχνολογία και τον σκοπό μας.”

Δημοσιεύτηκε στο ZDNet

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).