Σταματάει η εγκατάσταση των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενα CPU

Η Microsoft ενημέρωσε πρόσφατα τη λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές Intel και AMD. Ενώ η εταιρεία πρόσθεσε μερικά νέα Ryzen chips συμπεριλαμβανομένου και ενός που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα από την AMD, η Microsoft αφαίρεσε κάπως περίεργα πολλούς επεξεργαστές Intel που υπήρχαν στη λίστα των συμβατών επεξεργαστών.

windows 11

Εκτός από την ενημέρωση της λίστας, η Microsoft μπορεί να ετοιμάζει και τον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο hardware.

Ο γερμανικός ιστότοπος Deskmodder ανέφερε ότι ένα από τα μέλη του forum του δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει τα Windows 11 σε ένα σύστημα Intel Core 2 Duo T6500.

Ο χρήστης είναι ένας Insider που παρακολουθεί το κανάλι Canary και η εγκατάσταση των Windows 11 build 25905 φαίνεται να αποκλείστηκε στον υπολογιστή του, παρόλο που όλες οι προηγούμενες εκδόσεις λειτουργούσαν καλά. Ο Turin II P650 της AMD δεν δέχεται επίσης ενημερώσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αντικατάσταση του αρχείου .wim των Windows των προηγούμενων εκδόσεων με αυτό της έκδοσης 25905 οδήγησε σε μπλοκάρισμα των εγκαταστάσεων και σε αυτές τις προηγούμενες εκδόσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η Microsoft πραγματοποίησε σίγουρα κάποια αλλαγή. Οι επιλογές παράκαμψης όπως αυτές που παρέχονται από εργαλεία όπως το Rufus και το Ventoy, μεταξύ άλλων μπορεί να μην είναι αρκετές. Άλλα και η παράκαμψη του TPM φαίνεται να μην λειτουργεί επίσης.

Αν και η Microsoft διαθέτει μια λίστα με τις συμβατές CPU, πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενα chips.

Η Microsoft στο παρελθόν διέθεσε κατά λάθος μια αναβάθμιση των Windows 11 σε χρήστες με μη υποστηριζόμενο hardware. Η εφαρμογή “Έλεγχος υγείας του υπολογιστή” έδωσε επίσης μια φορά συγχαρητήρια σε ένα σύστημα με Pentium 4 για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Windows 11

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).