Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη για τα Windows 10 32-bit

Η Microsoft ξεκινά επίσημα την διακοπή υποστήριξης για επεξεργαστές 32-bit με την κυκλοφορία των 10 έκδοση 2004, ορίζοντας έτσι την απαίτηση τα να τρέχουν μόνο σε μηχανήματα 64-bit.

Η Microsoft δεν θα υποστηρίζει πλέον τις εκδόσεις 32-bit των Windows 10. Ξεκινώντας με την έκδοση Windows 10 2004, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη σε OEM και προγραμματιστές, η εταιρεία σταματάει πλέον την υποστήριξη στις 32-bit εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για τους νέους ΟΕΜ υπολογιστές. Η αλλαγή αναφέρεται στην τεκμηρίωση ελάχιστων απαιτήσεων υλικού.

Για να είμαστε σαφείς, αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τους υπάρχοντες υπολογιστές και η Microsoft λέει ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται να προσφέρει υποστήριξη δυνατοτήτων στις εκδόσεις 32 bit των παλαιών μηχανημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ένα αντίγραφο λιανικής των Windows 10 και να το χρησιμοποιήσετε στο υπάρχουν μηχάνημά σας των 32-bit.

Η διακοπή υποστήριξης απευθύνεται στους νέους ΟΕΜ υπολογιστές αφού οι επεξεργαστές των 32-bit δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τους κατασκευαστές και έτσι αυτές οι συσκευές θα εξαφανιστούν σιγά σιγά από την αγορά. Και άρα οι κατασκευαστές υπολογιστών ΟΕΜ δεν θα μπορούν να παράγουν τέτοιου είδους μηχανήματα.

Οποιοσδήποτε σύγχρονος υπολογιστής που θα μπορείτε να αγοράσετε θα διαθέτει CPU 64-bit και ο λόγος για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής είναι απλά επειδή δεν υπάρχει ζήτηση για υπολογιστές 32-bit.

Εάν έχετε υπολογιστή 32-bit, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε και πιθανότατα δεν θα υπάρξει για αρκετό διάστημα. Αυτοί οι υπολογιστές πιθανότατα θα εξαλειφθούν στα κανονικά χρονοδιαγράμματα υποστήριξής τους, εκτός εάν κάποια στιγμή η Microsoft αλλάξει την πολιτική.

Η έκδοση 2004 των Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα και η τελική έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για χρήστες στο δαχτυλίδι προεπισκόπησης του προγράμματος Windows Insider. Οι πρώτες συσκευές παραγωγής αναμένεται να ενημερωθούν την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).