Microsoft: Συγνώμη, θα δούμε τι θα κάνουμε με τους επεξεργαστές

Σε μια νέα δημοσίευση, η Microsoft ζήτησε συγγνώμη για την σύγχυση που προκάλεσε με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 την περασμένη εβδ και δεσμεύτηκε να τις “προσαρμόσει” βάσει των σχολίων των πελατών της. Με την ίδια δημοσίευση η εταιρεία προσπάθησε να εξηγήσει τα δύο πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία της λίστας: την απαίτηση για Trusted Module (TPM) 2.0 αλλά και τη λίστα συμβατότητας CPU που αποκλείει τους περισσότερους επεξεργαστές πριν από το 2018.

windows 11 light and dark backgrounds png

Η Microsoft απέσυρε επίσης την εφαρμογή PC Health Check, αναγνωρίζοντας ότι “δεν είναι τόσο ακριβής στο γιατί ένας υπολογιστής με Windows 10 δεν πληροί τις απαιτήσεις αναβάθμισης”. Η εφαρμογή θα επανεμφανιστεί πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11 αργότερα φέτος (πολύ πιθανό τον Οκτώβριο).

“Τα Windows 11 ανεβάζουν τη γραμμή ασφαλείας με την απαίτηση hardware που επιτρέπει προστασίες όπως το Windows Hello, Device Encryption, virtualization-based security (VBS), hypervisor-protected code integrity (HVCI) και Secure Boot. Ο συνδυασμός αυτών των λειτουργιών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το κακόβουλο λογισμικό κατά 60% σε δοκιμασμένες συσκευές. Για την τήρηση αυτής της αρχής, όλες οι υποστηριζόμενες από τα Windows 11 CPU διαθέτουν ενσωματωμένο TPM, υποστηρίζουν μια ασφαλή εκκίνηση, και συγκεκριμένες δυνατότητες VBS.

[…]

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω αρχές, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συσκευές που λειτουργούν σε επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς και AMD Zen 2 καθώς και 7 και 8 Series θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την αξιοπιστία.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι “συνεργάτες OEM έχουν εμπειρία 99,8% χωρίς σφάλματα” σε δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι η απαίτηση της CPU θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει ορισμένα παλαιότερα μοντέλα της Intel και της AMD. Η σημερινή πρώτη Insider Preview που κυκλοφορεί, μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει σε μη υποστηριζόμενο hardware. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα “δοκιμάσει να εντοπίσει συσκευές που λειτουργούν σε Intel 7ης γενιάς και AMD Zen 1 και που ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις μας.”

Η Microsoft αναφέρει ότι οι τρέχουσες απαιτήσεις θα επιτρέψουν αναβαθμίσεις στους περισσότερους υπολογιστές που πωλήθηκαν τους τελευταίους 18 έως 24 μήνες. Δηλαδή με επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel και της σειράς Zen 2 της AMD. Η κυκλοφορία των προϊόντων της Intel έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι υπολογιστές υψηλής ποιότητας που πωλήθηκαν το 2018 είναι εξοπλισμένοι με αυτές τις CPU. Η σειρά Zen 2 της AMD (επεξεργαστές Ryzen τρίτης γενιάς) κυκλοφόρησε το 2019.

Το 90% των πωλήσεων του 2020 και περίπου το 60% των πωλήσεων υπολογιστών 2019 πληρούν αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις, με τα περισσότερα μοντέλα του 2018 (βασισμένα στα προηγούμενα CPU 7ης γενιάς και μοντέλα AMD Zen 1) να μην καταφέρνουν να έχουν το επίπεδο συμβατότητας των Windows 11 . Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός των υπολογιστών με Windows που έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 11 είναι πιθανώς 500 εκατομμύρια, ή περίπου το 38% του ενός δις+ ενεργών υπολογιστών με Windows 10 που αναφέρει η Microsoft.

Η δέσμευση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει τις δοκιμαστικές εκδόσεις του προγράμματος Windows Insider για τον εντοπισμό παλαιότερων CPU που μπορούν να τρέξουν απροβλημάτιστα τα Windows 11 είναι μια καλή αρχή, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα. Εάν έχετε ένα σύστημα που τρέχει με ένα πολύ γρήγορο και υψηλής ποιότητας επεξεργαστή Intel της 7ης γενιάς, μπορεί να κοπεί; Η εταιρεία θα πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).