Κρυφός κώδικας τηλεμετρίας από τη Microsoft και στο Visual Studio 2015


Είναι γνωστό ότι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Microsoft χρησιμοποιούν δεδομένα τηλεμετρίας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το λειτουργικό της εταιρείας Windows 10. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι και το μοναδικό. Αυτή τη φορά η εταιρεία ενημέρωσε το Visual Studio 2015, με την προσθήκη τηλεμετρίας στα C++ binaries που γίνονται compiled από κάθε developer. Το καλυτερο όμως είναι ότι η εταιρεία πρόσθεσε την τηλεμετρία κρυφά στον κώδικα του Visual Studio 2015.Microsoft Visual Studio 2015

Το ζήτημα ανέκυψε το Μάιο στο Reddit, όταν ένας χρήστης παρατήρησε ότι μια λειτουργία που ονομαζόταν “telemetry_main_invoke_trigger” υπήρχε μέσα σε κάθε compiled binary στα project του.

Ο χρήστης το έψαξε περισσότερο και ανακάλυψε ότι αυτό συμβαίνει στο επίπεδο Debug και Release των binary builds, στο Windows 7 και στο Windows 10.

Αυτό βέβαια που ανησύχησε περισσότερο τους χρήστες Reddit ήταν ότι δεν υπήρχε κάποια τεκμηρίωση ή κάποια έστω και μικρή αναφορά για αυτές τις κλήσεις, ούτε online, αλλά και ούτε στο ενσωματωμένο πακέτο τεκμηρίωσης του λογισμικού από την Microsoft.

Να αναφέρουμε ότι δεδομένα τηλεμετρίας είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τους χρήστες των προϊόντων της Microsoft, (και όχι μόνο). Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να γνωρίζει τι κάνει ο χρήστης των προϊόντων της ανά πάσα στιγμή.

Ο Steve Carroll, ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας του Visual Studio ανέφερε:

“Η πρόθεσή μας ήταν καλοήθης (σ.σ. όπως πάντα άλλωστε), Η επιθυμία μας ήταν να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα βοηθήσει τη διερεύνηση προβλημάτων απόδοσης για τη βελτίωση της ποιότητας. Ζητούμε συγγνώμη για την αύξηση των επιπέδων τις υποψίες που προέκυψαν και ακόμη περισσότερο με το να μην διαθέσουμε τεκμηρίωση. Ήταν απλά μια παράλειψη από την πλευρά μας.”

Έτσι σύμφωνα με την δήλωση του Steve Carroll, η τηλεμετρία δεν είναι ένας όρος που σημαίνει αναγκαστικά “παρακολούθηση” αλλά ένα εναλλακτικό σύστημα εντοπισμού σφαλμάτων.

Είστε καλύτερα τώρα;

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news