Θα διαθέσει η Microsoft δωρεάν τα Windows 10;

Αν και η κυκλοφορία της αναμφισβήτητα κρίσιμης επόμενης έκδοσης των Windows δεν τοποθετείται νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2015, πολλοί εκτιμούν ότι η εκδήλωση της 21ης Ιανουαρίου θα συγκεντρώσει τέτοιο ενδιαφέρον που θα αποτελούσε την ιδανική χρονική στιγμή για την ανακοίνωση της δωρεάν διάθεσης των Windows στο εξής.
microsoft
Κι αυτό καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα αναβαθμίσεων από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows στις οποίες εμμένουν επιχειρήσεις και οικιακοί χρήστες.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα ακαλλιέργητο και συνάμα εύφορο έδαφος για τους προγραμματιστές που διστάζουν ως τώρα να επενδύσουν στην ανάπτυξη Windows apps.

Επιπλέον, η Microsoft έχει ήδη κάνει γνωστό ότι μετά την κυκλοφορία των Windows που θα κρύψουν στην ιστορία την αποτυχία των Windows 8, οι εφαρμογές τους θα είναι διαθέσιμες και για tablet, και για smartphone και για PC από ένα ενιαίο κατάστημα.Μέχρι τώρα, η Microsoft δεν έχει αναφερθεί στην τιμολόγηση των Windows 10, για τους κατασκευαστές και για τους τελικούς χρήστες.

Έχει ήδη όμως κάνει ένα πείραμα με την διάθεση των “Windows 8.1 with Bing” σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τους κατασκευαστές tablet με Intel Inside κάτω από 9 ίντσες (10 δολάρια), το οποίο μηδενίζεται υπό την προϋπόθεση ότι οι κατασκευαστές θα ορίσουν ως προεπιλεγμένη την μηχανή αναζήτησης της Microsoft και ως αρχική σελίδα στον browser το MSN.

Ισόποση έκπτωση κερδίζουν επίσης και οι κατασκευαστές που κάνουν τις ίδιες ρυθμίσεις σε μεγαλύτερα tablet, μειώνοντας το κόστος των Windows 8.1 στα 15 δολάρια.Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισε η Μ.Τζο Φόλεϊ από το ZDnet, η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί ήδη η Microsoft με τα Windows 8.1 είναι φανερό ότι χρησιμοποιεί τα Windows για να προωθήσει το Bing, το MSN και το Office 365 Personal παρέχοντας το λειτουργικό αντί 15 μόλις δολαρίων, με ένα χρόνο δωρεάν χρήσης του Office 365.Επίσης, με την δημιουργία λογαριασμού Microsoft κατά την εκκίνηση των Windows 8, οι χρήστες αποκτούν αυτόματα πρόσβαση στην υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της εταιρείας, το OneDrive (το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό Microsoft).

Ο Guardian γράφει λίγες ώρες πριν την εκδήλωση ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι πράγματι η Microsoft έχει κάθε λόγο να διαθέσει τα Windows δωρεάν, αν και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε στροφή 360 μοιρών για μια εταιρεία που αντλεί την πλειονότητα των εσόδων της από αυτό. Περισσότερα για το θέμα αυτό λέει στην βρετανική εφημερίδα ο Φρανκ Τζίλετ, κορυφαίος αναλυτής στην Forrester Research.

Η Microsoft απέτυχε να πείσει αρκετούς χρήστες ότι η αναβάθμιση στα Windows 8 άξιζε και εκτιμά ότι στο μέλλον η εταιρεία θα αλλάξει την πολιτική της: τα Windows 8 βρίσκονται μόλις στο 10% των PC και ακόμα και στα tablet περιορίζεται στο 19%. Το πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες δεν αναβαθμίζουν επειδή κοστίζει και επειδή τους φοβίζει. Οι developers επίσης διστάζουν και η εταιρεία πρέπει να κάνει κάτι να τους ξανακερδίσει. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τα Windows, καταλήγει ο Φρ.Τζίλετ, ο οποίος προβλέπει ότι η Microsoft στο μέλλον θα διαθέτει αναβαθμίσεις αδιόρατα στους χρήστες, κατά τον ίδιο τρόπο που η Google αναβαθμίζει το ChromeOS.

  • Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Windows 10 θα μεταδοθούν μετά τις 19:00 ζωντανά στην διεύθυνση http://news.microsoft.com/windows10story/

Τον Οκτώβριο του 2013 η Apple είχε ανακοινώσει την δωρεάν αναβάθμιση της νέας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Mac OS X Mavericks και μάλιστα ο επικεφαλής της, Τιμ Κουκ είχε πει με έμφαση πως «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του λογισμικού, να περάσουμε σε μια νέα εποχή στην οποία η αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων θα είναι δωρεάν», στρέφοντας τα βλέμματα όλων στο Ρέντμοντ. Η Μicrosoft είχε διαθέσει νωρίτερα την αναβάθμιση στα Windows 8.1, δωρεάν για τους χρήστες Windows 8, όχι όμως και για τους χρήστες παλαιότερων εκδόσεων.

In.gr Τεχνολογία

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).