Η Microsoft βαφτίζει τις διαφημίσεις Windows Tips


Ενώ η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει το λειτουργικό Windows 10 για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη, μερικές φορές η εταιρεία κάνει δηλώσεις που δεν την βοηθούν καθόλου. Ούτε αυτή ούτε το λειτουργικό της σύστημα.

Παρακάτω θα δούμε τι συνέβη πρόσφατα, όταν οι χρήστες του λειτουργικού της εταιρείας άρχισαν να αναφέρουν ότι βλέπουν διαφημίσεις στον Microsoft Edge, το νέο πρόγραμμα περιήγησης του Redmond που αντικαθιστά τον Internet Explorer και το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα Windοws 10.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι παρατήρησαν αναδυόμενα παράθυρα πάνω από το εικονίδιο του Edge στη γραμμή εργασιών που προσπαθούσαν πείσουν χρήστες browsers τρίτων να χρησιμοποιούν εφαρμογές της Microsoft. Έτσι με το δίκιο τους παραπονέθηκαν για διαφημίσεις.Windows 10

Σύμφωνα όμως με την Microsoft αυτό δεν ισχύει, καθώς όπως ανέφερε η εταιρεία, πρόκειται για συμβουλές που έρχονται για να βοηθήσουν τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα Windοws 10 και τις διαθέσιμες εφαρμογές τους.

Πως μπορούν να μετατραπούν οι διαφημίσεις σε συμβουλές;

“Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον Microsoft Edge, ενημερώνουμε τους χρήστες μας για τις μεγάλες νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα περιήγησης με ειδοποιήσεις των Windows 10. Οι ειδοποιήσεις Windows Tips δημιουργήθηκαν για να παρέχουν γρήγορες, και εύκολες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την εμπειρία με τα windοws 10. Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να αλλάξουν εύκολα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις, εφόσον το επιθυμούν, απενεργοποιώντας αυτές τις συμβουλές και τις ειδοποιήσεις των Windows από τις ρυθμίσεις του συστήματος τους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πράγματι, αυτές οι “συμβουλές” μπορούν να απενεργοποιηθούν αν θέλετε από το Ρυθμίσεις – Εξατομίκευση – Έναρξη, όπως δείχνει και η παρακάτω εικόνα (η εικόνα είναι από Virtualbox με Windοws 10 που δεν έχω ενεργοποιήσει)

Έτσι, τα Windοws 10 θα σταματήσουν να διαφημίζουν διάφορα. win-10-tips

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news