Μην διαγράφετε πιστοποιητικά των Windows που έχουν λήξει

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια προειδοποίηση για τα πιστοποιητικά των Windows που έχουν λήξει, εξηγώντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να τα αφήσουν στη συσκευή, επειδή απαιτούνται για την λειτουργία της (συμβατότητα προς τα πίσω).

Επιπλέον, η Microsoft εξηγεί ότι η ενός τέτοιου πιστοποιητικού θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία, καθιστώντας αδύνατη την εκ του συστήματος.

Αυτό συνήθως αφορά παλαιότερες εκδόσεις των Windows καθώς τα δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των λειτουργικών συστημάτων που τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

“Ως μέρος μιας διαδικασίας διαχείρισης εμπιστοσύνης δημόσιου κλειδιού (PKI από το public key infrastructure), ορισμένοι διαχειριστές ενδέχεται να αποφασίσουν να αφαιρέσουν trusted root certificates από έναν domain που βασίζεται σε Windows, έναν διακομιστή που βασίζεται σε Windows ή έναν πελάτη που βασίζεται σε Windows. Ωστόσο, τα root certificates που παρατίθενται στην ενότητα Απαραίτητα απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος. Επειδή η αφαίρεση των παρακάτω πιστοποιητικών ενδέχεται να περιορίσει τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος ή να προκαλέσει την αποτυχία εκκίνησης του υπολογιστή, δεν πρέπει να τα αφαιρέσετε”.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ακόμη και αν ένα πιστοποιητικό έχει λήξει, το λειτουργικό σύστημα το χρησιμοποιεί για συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις, καθώς πραγματοποιεί ελέγχους για που έχουν υπογραφεί πριν από την ημερομηνία λήξης.

“Ορισμένα πιστοποιητικά έχουν λήξει. Ωστόσο, αυτά τα πιστοποιητικά είναι απαραίτητα για συμβατότητα προς τα πίσω. Ακόμα κι αν υπάρχει ένα πιστοποιητικό ρίζας που έχει λήξει, οτιδήποτε υπογράφηκε χρησιμοποιώντας αυτό το πιστοποιητικό πριν από την ημερομηνία λήξης απαιτεί την επικύρωση του από ένα root certificate.”

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην δημοσίευση της Microsoft. Ωστόσο, οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν τα λειτουργικά Windows 7, Windows Vista, Windows XP και παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows Server.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).