Δωρεάν αποκρυπτογράφηση του MicroCop Ransomware

Ο ερευνητής ασφαλείας Michael Gillespie δημιούργησε ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης (ή Decrypter) που μπορεί να ανακτήσει τα αρχεία που έχουν κλειδωθεί από το MicroCop Ransomware, χωρίς να καταβάλετε λύτρα.

Το MicroCop Ransomware εμφανίστηκε προς το τέλος του Ιούνη και είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες παραλλαγές ransomware.

Ένα από αυτά είναι το σημείωμα για τα λύτρα στο οποίο χρησιμοποιεί τη μάσκα του Guy Fawkes, που χρησιμοποιείται συνήθως από τους Anonymous. Το σημείωμα για λύτρα είναι γραμμένο σε απειλητικό τόνο και ενημερώνει τον χρήστη ότι θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα σε κάποιον που δήθεν τον λήστεψαν οι Anonymous.MicroCop Ransomware

Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν το υπέρογκο ποσό των χρημάτων που ζήτησε, το οποίο έφτανε τα 48,48 Bitcoin, δηλαδή γύρω στα 32.000 δολάρια.

Όταν ο ερευνητής ασφάλειας Nyxbone της Trend Micro ανακάλυψε την παρουσία της νέας απειλής, τρεις μέρες αργότερα ο κατάφερε να την αποκρυπτογραφήσει.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Decrypter από το link στο τέλος της δημοσίευσης. Αποσυμπιέστε το αρχείο και εκτελέστε την εφαρμογή. Το Decrypter θα αφήσει τα πρωτότυπα κρυπτογραφημένα αρχεία στη θέση τους, για να μην τα καταστρέψει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

  Microsoft: Νέα κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP

Μόλις τελειώσει η αποκρυπτογράφηση, θα σας ενημερώσει.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με το Decrypter, μπορείτε να απευθυνθείτε στο forum του Gillespie όπου παρέχει υποστήριξη τεχνική υποστήριξη.

MirCopDecrypter.zip

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


46  +    =  55