Το MIT δίνει 1 δισ.δολάρια για να ανοίξει ένα κολέγιο μόνο για AI

Το MIT θα δημιουργήσει ένα νέο κολέγιο με μαθήματα που θα συνδυάζουν AI, μηχανική μάθηση, επιστήμη των δεδομένων και άλλους ακαδημαϊκούς κλάδους. Με χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική επένδυση στην ΑΙ από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα των .

MIT

Το νέο κολέγιο θα έχει 50 νέες θέσεις καθηγητών και πολλές υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το κολλέγιο θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2019, ξεκινώντας αρχικά σε άλλα κτίρια μέχρι το 2022, όπου θα είναι έτοιμα τα νέα κτήρια του.

Ο Rafael Reif, πρόεδρος του MIT, δήλωσε ότι η νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση των φοιτητών ήταν απαραίτητη λόγω του τρόπου με τον οποίο οι υπολογιστές και η Τεχνητή ( Intelligence) “αναδιαμορφώνουν τον κόσμο”. Με τα νέα δεδομένα να προκαλούν ήδη μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές απόψεις και η μηχανική μάθηση να αρχίζει να επηρεάζει τα πάντα, από την πρόσληψη μέχρι την ποινική καταδίκη, το νέο κολέγιο θα ενθαρρύνει τους σπουδαστές και τους ερευνητές να σκεφτούν για τις πιθανές επιπτώσεις της πληροφορικής και της ς νοημοσύνης στον κόσμο.

Ο Reif είπε στους The New York Times ότι ο στόχος του νέου κολλεγίου ήταν να «εκπαιδεύσει τους δίγλωσσους του μέλλοντος». Ορίζει ως δίγλωσσους τους επιστήμονες σε τομείς όπως  βιολογία, χημεία και πολιτικές επιστήμες, οι οποίοι θα έχουν επίσης εξειδίκευση στις σύγχρονες υπολογιστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτά τα μαθήματα σπουδών.

Τα δύο τρίτα του κονδυλίου για το κολέγιο έχει ήδη καλυφθεί. Ενδεικτικά, από το απαιτούμενο ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων τα 350 εκατ. δολάρια προέρχονται από τον Stephen A. Schwarzman, διευθύνοντα σύμβουλο και τον συνιδρυτή της Blackstone, εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το MIT έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πολλές σημαντικές δεσμεύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη. Φέτος, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Quest for Intelligence και είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην πραγματοποίηση ανακαλύψεων στο AI, φέρνοντας σε επαφή νευροεπιστήμες, γνωστικές επιστήμες και ερευνητές υπολογιστών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).