Περισσότερα τα Windows XP από τα Windows 10 στις επιχειρήσεις

Αν και η υιοθέτηση των Windows 10 συνεχίζει να κάνει προόδους στους καταναλωτές, δεν συμβαίνει το ίδιο στις επιχειρήσεις, όπου η αναβάθμιση σε νέο λειτουργικό σύστημα είναι συνήθως μια πιο πολύπλοκη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει ατελείωτες δοκιμές συμβατότητας εφαρμογών και πιθανές αναβαθμίσεις υλικού (hardware).

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Spiceworks δείχνει ότι η υιοθέτηση του Windοws 10 από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να προχωρεί πολύ πιο αργά από ό, τι περίμενε η Microsoft, ενώ τα Windοws 7 εξακολουθούν να είναι η προτιμώμενη επιλογή.windows xp

Συγκεκριμένα, η Spiceworks αναφέρει ότι τα Windοws 7 είναι η κορυφαία επιλογή στον τομέα των επιχειρήσεων με ένα ποσοστό που φτάνει τα 69%, ενώ τα Windows XP έρχονται δεύτερα με ποσοστό 14 τοις εκατό. Τα Windows 10 είναι στην τρίτη θέση με 9 τοις εκατό, και ακολουθούν τα Windows 8 με 5 τοις εκατό, το Mac OS, το Vista, και άλλα, με 1 τοις εκατό το καθένα.

Με άλλα λόγια, τα Windοws XP έχουν περισσότερους χρήστες στην αγορά των επιχειρήσεων από τα Windοws 10, αν και διάθεση του λειτουργικού ξεκίνησε το 2001 και οι ενημερώσεις και τα patches ασφαλείας σταμάτησαν να κυκλοφορούν στις 8 Απριλίου του 2014.

Όσον αφορά το ποσοστό διείσδυσης των Windοws OS, η έρευνα δείχνει ότι το 9% των επιχειρήσεων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια έκδοση Windοws Vista (το ποσοστό διείσδυσης αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιριών που πραγματοποιούν τουλάχιστον μία φορά κάποια νέα εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος).

Εκτός από αυτό, το 52% των επιχειρήσεων συνεχίζουν να τρέχουν τα Windοws XP σε ένα τουλάχιστον σύστημα, ενώ τα Windοws 7 φτάνουν το 87 τοις εκατό.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Windοws 7 εξακολουθούν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης μεταξύ των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο με ένα ποσοστό που φτάνει τα 87%, αλλά στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να χάσει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο. Καθώς πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Windοws 10 (29 Ιουλίου του 2015), τα στοιχεία που παρουσιάζει το Spiceworks εμφανίζουν ότι το 54% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει τα Windοws 10, στην χρήση του δικτύου τους.”

Εδώ να αναφέρουμε ότι η υποστήριξη του Windows Vista πλησιάζει στο τέλος στις 11 Απριλίου και ότι τα Windows XP έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται από το 2014. Έτσι τα Windοws 7, τα Windοws 8.1 και τα Windοws 10 είναι οι μόνες εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για περισσότερη ασφάλεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).