Πώς να μετακινήσετε τον φάκελο Έγγραφα στα Windows 10

Μάθετε πως να δηλώσετε στα 10 να αποθηκεύουν τα Έγγραφά σας σε ένα οποιοδήποτε μέρος τους δίσκου θέλετε εσείς.

Windows

Από προεπιλογή, τα Windows αποθηκεύουν τον προσωπικό σας φάκελο “Έγγραφα” κάτω από τον %UserProfile% φάκελλο του λογαριασμού σας (για παράδειγμα: “C:\Users\Dimitris\Documents”).

Μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή αυτή και τα έγγραφά σας να αποθηκεύονται σε ένα φάκελλο που θα ονομάζεται “Έγγραφα” αλλά θα είναι σε μια άλλη θέση στο σκληρό δίσκο ή σε άλλο δίσκο, ή ακόμα και σε άλλο υπολογιστή στο .

Ας δούμε πως:

Βήμα 1. Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο με το όνομα “Documents” (στα Αγγλικά και όχι στα Ελληνικά) στη θέση που θέλετε (π.χ. στον δίσκο “D”) για να μετακινήσετε τον προσωπικό σας φάκελο “Έγγραφα”. Δηλαδή, για το παράδειγμά μας, δημιουργήσαμε απλά τον φάκελλο D:\Documents.

Βήμα 2. Ανοίξτε στο σας την εξερεύνηση αρχείων (File Explorer). Για ευκολία πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + E, βρείτε τον φάκελλο “Έγγραφα” που ήδη αποθηκεύονται και λογικά βρίσκεται κάτω από το C:\Users\Your_Name. Εμείς τον βρήκαμε για ευκολία κάτω από την ομάδα “Γρήγορη πρόσβαση”.

  Netflix: πλήρης λίστα, ξεκλειδώστε επιπλέον ταινίες και σειρές!

Βήμα 3. Αφού τον βρείτε, κάντε δεξί στο φάκελο “Έγγραφα” και μετά κάντε κλικ στο “Ιδιότητες” που λογικά βρίσκεται στο τέλος της αναδυόμενης λίστας.

Βήμα 4. Στον παράθυρο των ιδιοτήτων κάντε κλικ να πάτε στην καρτέλα “Θέση” και μετά κάντε κλικ στο κουμπί “Μετακίνηση”. (Βλέπε παρακάτω)

Βήμα 5. Περιηγηθείτε και επιλέξτε το φάκελο “Documents” στην που θέλετε (πχ: “D:\Pictures”) από το βήμα 1 , και κάντε κλικ στο “Επιλογή φακέλου”

Βήμα 6. Κάντε κλικ στο πλήκτρο OK για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή

Βήμα 7. Στην ερώτηση των Windows να θέλετε να μεταφέρει όλα τα στην νέα θέση Κάντε κλικ στο “Ναι”, για να μετακινήσετε όλα τα αρχεία από την παλιά τους θέση στη νέα θέση. (αν και αυτό είναι προσωπική σας επιλογή)

Βήμα 8. Ο προσωπικός σας φάκελο “Έγγραφα” και όλα τα περιεχόμενά του θα πρέπει τώρα να έχουν μετακινηθεί στη νέα θέση τους (πχ: “D:\Documentrs”) και λογικά θα βλέπετε αυτή την νέα θέση και στην “γρήγορη πρόσβαση” στην εξερεύνηση αρχείων σαν φάκελλος με το όνομα “Έγγραφα”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  30  =  31