Μπορεί κάποια μέρα το ChatGPT να μας προστατέψει από Hackers;

Η , η εταιρεία ανάπτυξης του , αρχίζει να διερευνά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοματοποίηση των επιχειρήσεων κυβερνοασφάλειας.

Η εταιρεία προσφέρει επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση έργων που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόματη επιδιόρθωση ευπαθειών, τον εντοπισμό και την αποτροπή κοινωνικής μηχανικής, ακόμη και την καθοδήγηση των καταναλωτών προς τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας.

chatgpt hackers protect

Πράγματι, η OpenAI αναζητά προτάσεις που καλύπτουν 16 διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας της χρήσης της AI για τη δημιουργία “honeypots και τεχνικών εξαπάτησης” για την παραπλάνηση και την προσέλκυση των χάκερ σε παγίδες. Προς το παρόν, ωστόσο, η εταιρεία απέχει από την απονομή επιχορηγήσεων για “επιθετικά έργα ασφάλειας” – αυτά που θα μπορούσαν επίσης να παράγουν τεχνολογία AI.

“Όλα τα έργα πρέπει να προορίζονται να αδειοδοτηθούν ή να διανεμηθούν για το μέγιστο δυνατό δημόσιο όφελος και διαμοιρασμό και θα δώσουμε προτεραιότητα στις αιτήσεις με σαφή σχέδια για κάτι τέτοιο“, έγραψε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το εύρος του προγράμματος επιχορήγησης υποδηλώνει ότι η OpenAI βλέπει δυνατότητες στη χρήση τεχνολογιών όπως η ChatGPT για την αυτοματοποίηση μεγάλου μέρους των εργασιών της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η ίδια η εταιρεία έχει επισημάνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιστροφή του κλίματος στον συνεχιζόμενο πόλεμο για τη διακοπή των υποκλοπών και παρέχει αυτή τη χρηματοδότηση.

Ο κλάδος της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη εργαζομένων. Αυτό έχει εγείρει ανησυχίες ότι η ΤΝ θα μπορούσε να ανθρώπινες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς, αλλά η τεχνολογία μπορεί να είναι σε θέση να λύσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ωστόσο, μένει να φανεί για κάποιο χρονικό διάστημα αν η ΤΝ μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή απλώς να παράγει ψευδώς θετικά αποτελέσματα που σπαταλούν χρόνο και πόρους.

Η OpenAI σχεδιάζει να διανείμει τα κεφάλαια μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 10 000 δολαρίων ΗΠΑ, ο οποίος θα μπορούσε να περιλαμβάνει άμεση χρηματοδότηση ή πίστωση για τις της εταιρείας, όπως το ChatGPT. Η εταιρεία δέχεται προτάσεις μέσω αυτού του συνδέσμου, ο οποίος προς το παρόν δεν φαίνεται να λειτουργεί για κάποιο λόγο. Εν τω μεταξύ, ο εταίρος της OpenAI, η Microsoft, δοκιμάζει επίσης το ChatGPT ως εργαλείο για τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας για την καταπολέμηση των χάκερς σε ένα επερχόμενο προϊόν με την ονομασία Security Copilot.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

ChatGPT

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).