Μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία του τηλεφώνου σας;

Είναι 2020 και όλοι διαθέτουν μια συσκευή παρακολούθησης στις τσέπες τους. Οι άνθρωποι παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από την κυβέρνηση, τις διαφημιστικές εταιρείες, ακόμη και τους απατεώνες.

Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία αλλά είναι πραγματικότητα.

Η ακριβής του τηλεφώνου σας μπορεί να παρακολουθείται με διάφορους τρόπους.

Πώς μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας οι Rogue Bounty Hunters

Η τελευταία διαμάχη ξεκίνησε από τον Joseph Cox στο Motherboard, ο οποίος έδωσε σε ένα hacker $300 και έναν αριθμό τηλεφώνου. Αυτός κατάφερε να βρει την ακριβή, τρέχουσα θέση του κινητού τηλεφώνου  που χρησιμοποιούσε αυτόν τον αριθμό.

Λοιπόν, προφανώς οι Αμερικάνικες εταιρείες (και όχι μόνο)  AT&T, και πωλούν πολλά δεδομένα των πελατών τους, συμπεριλαμβανομένων και των γεωγραφικών τοποθεσιών που σχετίζονται με τους αριθμούς τηλεφώνου τους, σε πάρα πολλές άλλες εταιρείες.

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κάποια υπηρεσία για να εντοπίσουν ανθρώπους. Όμως δεν υπάρχει εποπτεία και οι απατεώνες αποκτούν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. “Τα δεδομένα μεταπωλούνται σε λάθος ανθρώπους”, ανέφερε μια εταιρία στο Motherboard.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό : Να ελπίζετε ότι οι πάροχοι θα σταματήσουν να πωλούν τα δεδομένα σας σε περίεργους μεσάζοντες.

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να παρακολουθεί την τοποθεσία σας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η κυβέρνηση έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας από την κινητής τηλεφωνίας σας. Απλώς θα πρέπει να εκδώσουν ένα ένταλμα και να το παραδώσουν στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί ο αριθμός που θέλουν να εντοπίσουν. Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας φυσικά θα δώσει την τοποθεσία σας στην κυβέρνηση, αλλά και να παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό : Τίποτα, εκτός εάν θέλετε να σταματήσετε να παίρνετε το τηλέφωνο μαζί σας.

Πώς μπορούν να σας παρακολουθούν οι διαφημιζόμενοι;

Δεν είναι μόνο το κινητό σας. Ακόμα κι αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας πρόσεχε τα δεδομένα σας, θα ήταν πολύ εύκολο να σας εντοπίσουν χάρη στην πρόσβαση τοποθεσίας που έχετε δώσει σε ορισμένες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο smartphone σας.

Οι εφαρμογές για τον καιρό είναι ιδιαίτερα “μαρτυριάρες”. Για να λειτουργήσει μια εφαρμογή καιρού πρέπει να της δώσετε πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

Η ίδια εφαρμογή μπορεί να πουλήσει επίσης τα δεδομένα σας στον υψηλότερο πλειοδότη.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι ένα μόνο παράδειγμα καθώς υπάρχουν πάρα πολλές που ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Οι Rogue Bounty hunters πιθανότατα μπορούν να έχουν τα δεδομένα τοποθεσίας από τέτοιου είδους εφαρμογές και όχι από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό : Αποφεύγετε να δίνετε πρόσβαση στην τοποθεσίας σας σε εφαρμογές τρίτων. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές καιρού από τρίτους και χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη εφαρμογή καιρού του τηλεφώνου σας.

Πώς η οικογένειά σας μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία σας

Το σας μπορεί να προσδιορίσει την τοποθεσία του και να την μοιραστεί με άλλους στο παρασκήνιο, ακόμα και αν η οθόνη σας είναι απενεργοποιημένη. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε μια εφαρμογή για αυτό.

Μπορείτε να το δείτε εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία όπως το Find My Friends της Apple , η οποία συμπεριλαμβάνεται στο iPhone. Το Find My Friends μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μοιραστείτε τις ακριβείς τοποθεσίες σας σε πραγματικό χρόνο με μέλη της οικογένειας σας ή φίλους. Αν δώσετε σε κάποιον πρόσβαση, μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή και οι διακομιστές της Apple θα κάνουν ping στο iPhone σας, θα λάβουν την τοποθεσία σας και θα την εμφανίζουν στον ενδιαφερόμενο.

Τα τηλέφωνα Android έχουν κάτι παρόμοιο σε μια εφαρμογή Google που ονομάζεται Trusted Contacts και, φυσικά, υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που σας βοηθούν να μοιράζεστε την τοποθεσίες σας σε πραγματικό χρόνο με άλλα άτομα.

Φυσικά, αυτό γίνεται μόνο με την άδειά σας, αλλά μας δείχνει το πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η τεχνολογία. Σε τελική ανάλυση, είναι η ίδια τεχνολογία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε απομακρυσμένα το χαμένο iPhone ή  το χαμένο σας Android σε περίπτωση που το χάσετε.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό : Προσέξτε με ποιον μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).