Η NASA τρέχει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό μελλοντικών τουαλετών στην σελήνη

Η NASA θέλει τη βοήθειά σας στο σχεδιασμό μελλοντικών τουαλετών σελήνης και γιαυτό προκήρυξε ένα διαγωνισμό με έπαθλο 35.000 δολάρια.

Το Project Artemis της NASA έχει σαν σκοπό το 2024 να φέρει και πάλι ανθρώπους να περπατήσουν επάνω στην σελήνη Δεν θα περπατήσουν μόνο και μετά θα φύγουν, αλλά αυτή την φορά θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα επάνω στην σελήνη. Το πλήρωμα θα περιλαμβάνει και άνδρες και γυναίκες. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που απαιτεί τεράστια προετοιμασία και θα πρέπει να λυθούν αρκετά προβλήματα του διαστημικού ταξιδιού και της επιβίωσης στην σελήνη. Όπως οι τουαλέτες.

Φυσικά, υπάρχουν ήδη διαστημικές τουαλέτες (όπως για παράδειγμα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), αλλά η NASA θέλει μια νέα ιδέα, ώστε η νέα τουαλέτα να είναι μικρότερη, πιο αποτελεσματική και να λειτουργεί τόσο στη μικροβαρύτητα όσο και στη σεληνιακή βαρύτητα.

Η υπάρχουσα τουαλέτα του ΔΔΣ έχει σχεδιαστεί μόνο για μικροβαρύτητα (χωρίς βάρος). Η σεληνιακή βαρύτητα είναι περίπου το ένα έκτο της βαρύτητας της Γης, και έτσι τα σωματικά υγρά και ξέρετε τι άλλο, θα «πέσουν κάτω», αλλά πιο αργά, γεγονός που φέρνει τις δικές του μικρές προκλήσεις.

  Προσοχή: Ενημερώσεις τηλεμετρίας για Windows 7 & 8.1

Καλείστε λοιπόν να δώσετε την ιδέα σας στην NASA για ένα καινοτόμο σχέδιο τουαλέτας και μπορείτε να την υποβάλετε στο δίκτυο HeroX, το οποίο διαχειρίζεται τον διαγωνισμό για λογαριασμό της. Υπάρχουν 35.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο, καθώς και η ατέλειωτη προσωπική δόξα αφού θα μπορείτε να πείτε ότι βοηθήσατε στο σχεδιασμό μιας σεληνιακής τουαλέτας.

Ο διαγωνισμός δίνει επίσης δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε μία δεύτερη κατηγορία τα άτομα κάτω των 18 ετών. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μπορεί να σκεφτούν αυτό το πρόβλημα χωρίς τους περιορισμούς που έχουν οι ενήλικες».

Υπάρχει ένας αρκετά εκτενής κατάλογος τεχνικών απαιτήσεων για την περιζήτητη τουαλέτα και οι δημιουργοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων αναγκών και μίας αδιαθεσίας. Για παράδειγμα, ενώ η προτιμώμενη μέθοδος για την περίπτωση εμετού είναι οι σάκοι εμετού, η NASA λέει ότι θα δοθούν μπόνους πόντοι σε σχέδια που θα μπορούν να δεχθούν εμετό χωρίς να απαιτείται από τα μέλη του πληρώματος να βάλουν το κεφάλι τους μέσα στην τουαλέτα.

  Νέες ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play

Η προθεσμία υποβολής είναι 17 Αυγούστου, με τους νικητές ενηλίκων να ανακοινώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου και τους ανήλικες νικητές στις 20 Οκτωβρίου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  76  =  83

Previous Story

Τι είναι η «Κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού»;

Next Story

Το Facebook θα σας προειδοποιεί για άρθρα άνω των 3 μηνών