Το Facebook θα σας προειδοποιεί για άρθρα άνω των 3 μηνών

Κοιτάτε ένα άρθρο στο Facebook και ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι γράφτηκε πριν ένα χρόνο; Το Facebook από εδώ και μπρος θα σας προειδοποιήσει αν θέλετε να μοιράσετε ένα άρθρο που παλαιότερο από 3 μήνες.

Έχει συμβεί σε όλους. Κοιτάτε την δραστηριότητα ενός φίλου ή συγγενή σας στο Facebook και βλέπετε να μοιράζεται ένα φαινομενικά επίκαιρο κομμάτι ειδήσεων με έναν ωραίο και τρανταχτό τίτλο, και όταν ανοίξετε τον σύνδεσμο ανακαλύπτετε ότι γράφτηκε πριν από τρία χρόνια και περιέχει παρωχημένες πληροφορίες.

Για τις περιπτώσεις αυτές από σήμερα το Facebook κυκλοφορεί μια λειτουργία που θα προειδοποιεί τους χρήστες, προτού μοιραστούν ένα άρθρο ηλικίας άνω των 90 ημερών. Όταν θα κάνετε κλικ στο κουμπί της κοινοποίησης σε ένα παλιό άρθρο, θα δείτε μία ειδοποίηση. Ακόμα δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί και με απλή αντιγραφή και επικόλληση ενός συνδέσμου. Φυσικά, αρκετές φορές οι παλιές ειδήσεις είναι ακόμα σχετικές, οπότε το Facebook θα σας επιτρέπει να μοιραστείτε το άρθρο, αν θέλετε, αφού βέβαια κάνετε κλικ στην προειδοποίηση.

  Κυκλοφόρησε η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Facebook Messenger (έκδοση 2.7) για iPhone

Το Facebook αναφέρει σχετικά ότι “η επικαιρότητα ενός άρθρου είναι ένα σημαντικό κομμάτι που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν τι να διαβάσουν, να εμπιστευτούν και να μοιραστούν και ότι ανησυχούν για τις παλιές ειδήσεις που παρερμηνεύουν τα τρέχοντα γεγονότα”.

Σκεφτείτε όλους τους τίτλους που διαβάζετε και ενώ δεν κάνετε κλικ σε αυτούς, η αντίληψή σας για τα τρέχοντα συμβάντα, πιθανότατα επηρεάζεται από αυτά που βλέπετε να μοιράζονται οι άνθρωποι στις ροές τους. Πολλοί αναγνώστες δεν κάθονται να διαβάσουν ένα άρθρο γραμμή – γραμμή αλλά αρκούνται στον τίτλο, πόσο μάλλον να διαβάσουν την ημερομηνία.

Το Facebook εξετάζει και άλλους τύπους ετικετών προειδοποίησης, όπως η παροχή πρόσθετου περιεχομένου σχετικά με άρθρα που σχετίζονται με το COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού στην πηγή του συνδέσμου και ενός συνδέσμου προς το Κέντρο Πληροφοριών COVID-19 για πιο αξιόπιστες πληροφορίες για την υγεία.

Το Twitter πρόσφατα εφάρμοσε μια λειτουργία που προειδοποιούσε τους χρήστες πριν κοινοποιήσουν ένα άρθρο που δεν έχουν διαβάσει.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

66  +    =  75

Previous Story

Η NASA τρέχει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό μελλοντικών τουαλετών στην σελήνη

Next Story

Rescuezilla 1.0.6.1 ένα must για τον υπολογιστή σας